szponzorált tartalom

2019.09.13. 13:01

Retinol, a bőrfeszesítő vitamin

A retinol, azaz az A-vitamin kiemelt szerepet játszik az idő előtti bőröregedés elleni harcban. Sőt, talán az egyik leghatásosabb fegyver a nők számára ebben a háborúban, hiszen antioxidáns hatással bír, és serkenti a kollagén szintézist, így a mindennapos szépségápolásban az alkalmazása rendkívül ajánlott.

Az A-vitamin ereje

A zsírban oldódó A-vitamin egyik formája a retinol. Hatását a sejtek szintjén fejti ki, elősegítve a kollagén termelődését a bőr fibroblaszt sejtjeiben. Az enzimeknek köszönhetően képes szabályozni a bőr sejtjeinek működését, meg is újítja azokat, ezáltal ellenállóbbá válnak olyan káros környezeti hatásokkal szemben, mint például az UV-sugárzás. Antioxidáns hatása révén pedig képes lelassítani a fehérje lebomlását, amellyel többszintű védelmet nyújt a bőr számára.

Az A-vitamin kiemelt szerepet játszik a szem egészségében is, ugyanis elengedhetetlen a jó látáshoz, de emellett a haj és a köröm szépségéért is felel. Mindemellett fontos hatóanyag a súlyos napfénykárokat elszenvedett vagy a pattanásos, heges, pigmentfoltos bőr ápolásában is.

Nem csak a gyógyászatban, hanem otthoni alkalmazása is elterjedt. Ugyanis az anti-aging krémek alapvető összetevője, hiszen csökkenti a ráncok mélységét, hosszát és szélességét is. Hiánya elsősorban a bőr erős kiszáradásában mutatkozik meg.

A retinol alkalmazása

A bőr rugalmasságáért és feszességéért felelős fehérje, a kollagén szintje, valamint a bőrsejtek regenerálódó képessége folyamatosan csökken, ahogy öregszik az ember. A fiatalabb korosztály számára talán még elegendő kevesebb támogatás a ráncok és szarkalábak elleni harcban, később azonban már nélkülözhetetlen valamilyen retinolt tartalmazó arckrém használata.

Azonban akik időben elkezdik használni, vagyis már fiatalabb korban is bátran alkalmazzák, azok óriási előnyre tehetnek szert a bőröregedés elleni harcban, mert a fiatalabb bőr sejtjei még sokkal jobban képesek kihasználni a retinol pozitív hatásait.

A retinol már képes a legelső, szabad szemmel is alig észlelhető ráncok kisimítására, ezenkívül pedig késlelteti a mélyebb ráncok megjelenését és enyhíti is a korábban említett káros környezeti hatások erejét is. Így akár már 30 éves kor környékén érdemes elkezdeni a retinol tartalmú krémek mindennapos használatát a Helia-D Age Control termékcsalád valamelyik termékével.

Idősebb korban is számos jótékony hatással bír, hiszen serkenti a megereszkedett, fáradt bőr kollagén termelését is. Így a Helia-D kínálatában minden korosztály megtalálja a számára megfelelő retinolt tartalmazó krémet, hiszen a Helia-D termékekben előszeretettel alkalmazzák ezt a csodálatos összetevőt.

Használata nem csak éjszaka, hanem akár nappal is ajánlott. Valamint nem csak krém, hanem már akár étrendkiegészítő formájában is elérhető a retinol, így a gondoskodás szervezetünk számára kívül és belül is biztosítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában