szponzorált tartalom

2020.12.08. 16:39

Online tanácsadás – hogyan hozzuk ki a legtöbbet belőle?

Az online tanácsadás segítségével fizikai kontakt nélkül is megkapod ugyanazt a figyelmet, törődést, amire szükséged van, ráadásul kényelmesen, az otthonodban. Ahhoz, hogy az online konzultációból kihozd a maximumot, a következőkre kell figyelmet szentelned.

Doctor telemedicine service online video with pregnant woman for prenatal care . Remote doctor healthcare consultant from home using online mobile device connect to internet for live video call .

Ellenőrizd a technikai feltételeket

Az online tanácsadás mobiltelefonról és táblagépről is könnyedén elérhető Android és iOS rendszeren keresztül is, de ha rendelkezel asztali számítógéppel vagy laptoppal, érdemes azt használni. A tanácsadás előtt bizonyosodj meg arról, hogy van stabil internetkapcsolatod, teszteld le a mikrofonodat, hiszen nagyon fontos, hogy a beszélgetés során tisztán lehessen érteni téged, jól hallható legyél. Mivel videohívásról van szó, fontos, hogy olyan telefont, tabletet, számítógépet vagy laptopot használj, amihez webkamera is tartozik. Amennyiben nincs beépítve, ne felejtsd a kezdés előtt csatlakoztatni a kamerádat.

Amire még figyelned kell, hogy a kamera és a mikrofon engedélyezve legyen az eszközödön és a böngészőben. Ha nem vagy biztos abban, hogy minden jól funkcionál, akkor mindenképp érdemes egy próbahívással tesztelni a készülékedet és a beállításokat. Ha nem működik a kamera vagy a mikrofon, előfordulhat, hogy még nem engedélyezted, ezt a gépeden és a böngészőben a beállításokon belül tudod leellenőrizni.

Teremtsd meg a megfelelő környezetet

A videós hívásoknál a legjobb, ha természetes fényforrást tudsz használni, de ha erre nincs lehetőség, akkor a szobai világítással tedd magad láthatóvá. Arra érdemes figyelni, hogy ha a fény a hátad mögött van, akkor a kamerában nem fogsz jól látszódni, így az ablaknak háttal ülni nem jó ötlet. A legjobb, ha oldalról, esetleg ferdén kapod a megvilágítást.

Válassz kényelmes széket, fotelt, vagy indítsd a hívást a kanapédról, a lényeg mindössze annyi, hogy komfortosan érezd magad, ne feszengj. Amennyiben nem egyedül élsz és a család valamelyik tagja is otthon tartózkodik a konzultáció ideje alatt, vonulj el egy külön szobába, ahol csak te vagy, nem vesz körbe semmilyen zavaró tényező, át tudod teljesen adni magad a tanácsadásnak.

Lehetőleg ne erre az időpontra időzítsd a mosást, és ha van otthon olyan háziállatod, ami megzavarhat a beszélgetés során, akkor ajánlott neki is máshol tartózkodnia, hogy ne vonja el a figyelmedet. Beszéd közben könnyen kiszáradunk, ezért érdemes bekészíteni egy pohár vizet. Olyan környezetben hozhatod ki a legtöbbet a tanácsadásból, amiben jól érzed magad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában