szponzorált tartalom

2019.01.04. 07:00

Női blézer – csakis klasszikusan

Sokak könnyedén viselik, másoknak egy kissé talány a női zakó kategóriája. Kitűnő választás munkahelyre, és egy alkalmi megjelenésbe is beleilleszthető. De vajon melyik választás ideális a számunkra?

Ne idézzünk múltat a zakónkkal

A stílusszakértő szerint nagyon fontos, hogy milyen szabást választunk. Ne dőljünk be az aktuális divatkreációknak, a különleges blézereknek, amelyek extrém színűek vagy ‘érdekes’ szabásúak – például tölcsérujjúak. Pár év múlva biztosan nem ezeket fogjuk kiemelni a szekrényből.

A fast fashion ruházati láncok, amelyek ‘eldobható divattermékeket’ kínálnak, elnagyoltabb, rövid távon vállalható darabokat nyújtanak olcsón. Ezek meg sem közelítik a klasszikus elegancia mércéjét – ha ilyet választunk, a szemét hegyet növeljük. És ne feledjük: mást jelent, ha valaki divatos, és mást, ha jól öltözött.

Kiknek állnak jól a fast fashion divatblézerek?

A blézerek közül a másik kerülendő kategória a nyolcvanas évekből eredő széles vállú, férfias zakó típus. A maszkulin blézerek igazából keveseknek állnak jól, és nagyon hozzájuk kell öltözni más darabokkal.

Létezik egy ‘blézer-testalkat’, aki kisebb vagy közepes mellbőségű, modell alkatú, nyúlánk. Nekik minden változat jól áll.

Aki nem ebbe a kategóriába tartozik, annak érdemes egy jól szabott, klasszikusan elegáns darabot választani, hagyományos és nőies váll és ujj megoldással, szűkített fazonnal. Ez a tökéletes változat az ünnepekre.

És még hogy tudjuk blézerünk hatását a maximumra csavarni?

Csak pár stílustanácsot kell betartanunk. Ne hagyjuk kilógni alóla a blúzt, felsőt, lehetőleg egy vonalban vagy magasabban végződjön az ‘aláöltözet’.

A zakó mindig a méretünk legyen. Ne legyen túl szűk, mert úgy fogjuk mozgatni a könyökünket, mint Bádogember, és ne legyen bő, mert elveszettnek hatunk majd benne. Az extra slim fit és oversize verziókat hagyjuk meg másoknak.

Színvilágban passzoljon hozzánk, azaz ne a divatos árnyalatok mellett döntsünk, hanem ami a mi színünk. Harmonizáljon a blézerünk a ruházatunk többi darabjával is természetesen.

Alkalmi viseletnek is tökéletes egy olyan darab, amit mondjuk hétköznapokon tárgyalásra viselünk, ha egy igényes – nem feltétlenül drága, ámde különleges – kiegészítővel viseljük.

Egy minőségi táska vagy ékszer minden nőnek kötelező beszerzés, ha néha ragyogni akar!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában