szponzorált tartalom

2020.01.27. 12:31

Nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre lehet használni az Excel táblázatokat

Az Excel táblázatokat messze több mindenre lehet használni, mint bérszámfejtés, pár szám összeadása, vagy egy grafikon készítése.

Az Excel olyannyira sokrétű alkalmazás, hogy kisvállalatok vezetői, könyvelők, igazgatók, sőt akár írók és kutatók is egyaránt használják a mindennapi munkájuk során.

Sokan alábecsülik, hogy mennyi mindent ki lehet hozni egy egyszerű Excel táblázatból. Az alábbi cikkünkben ezért átfogó képet adunk arról, hány féle munkakörben is használják az Excelt.

Mi a Microsoft Excel? Messze több, mint egy táblázatkezelő alkalmazás

A Microsoft Excel a világon a legszélesebb körben használt táblázatkezelő program. Noha a legnépszerűbb az a tulajdonsága, hogy képes szinte bármennyi és bármekkora adathalmazzal dolgozni, az Excel miriádnyi funkcióval rendelkezik, a listák és diagramok készítésétől az információk szervezéséig és nyomon követéséig bezárólag.

Szinte mindenki számára hasznos programról van szó a sokrétűségének köszönhetőn. Az Excel szinte minden iparágban használatos, ideértve a pénzügyi, kiskereskedelmi, egészségügyi, kommunikációs, információtechnológiai és még sok más ágazatot.

Munkakörök, amikről nem is gondolnád, hogy hasznos az Excel ismerete

Az alábbiakban bemutatunk néhány munkakört, amely ezt a táblázatkezelő programot használja. Szinte biztos, hogy némelyik meglepetést fog okozni!

A könyvelők Excelt használnak

Önmagában ez nem újdonság, ám aki kicsit is ismeri a könyvelés világát és azt, hogy hány száz jogszabályt kell nyomon követniük és mennyi számítást elvégezni már egy kisebb Bt esetén is, az elég jó képet kap arról, mennyire hatékony az Excel.

Legyen szó költségvetésről, a mérlegek létrehozásáról, a cash flow-k elemzéséről vagy az adóbevallások előkészítéséről, az Excel mindegyikre alkalmas.

A marketing szakemberek Excelt használnak

Ma már közel 6000 különféle marketing eszköz található, és mindegyik saját adatsorral rendelkezik, amelyeket a marketingszakembereknek elemezniük kell a jobb (adatvezérelt) döntések meghozatalához.

Az írók is Excelt használnak

Igen, még az írók is használják az Excel alkalmazást. Persze, nem arra, hogy oldalszámokat kövessenek nyomon vele, vagy mint Martin, a meggyilkolt karaktereit számolja össze, viszont a regényekben megjelenő információk tervezésére és szervezésére kitűnően használható!

Ha író vagy, esetleg (szöveg) írói karrieren gondolkozol, érdemes fontolóra vedd az Excel használatát, mert által:

  • felvázolhatod a regényedet,
  • megtervezheted a blogbejegyzések naptárát,
  • írási ütemtervet készíthetsz,
  • nyomon követheted az összes közzétett tartalmadat, annak elérési, kedvelési számait.
  • A gondos háztartásvezetésben is hasznos az Excel

    Az Excel hatékonyságát jól jellemzi, hogy még civil szektorban is remekül használható! Aki szereti nyomon követni a költéseit, pláne ha háztartást vezet, annak kifejezetten ajánlott az Excel megtanulása!

    A személyes pénzügyek kezelése, a számlák nyomon követése (befizetés ideje, összege, az összes havi és éves rezsi, stb.), de akár a fogyasztás tudatos tervezése is megvalósítható az Excel által.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában