szponzorált tartalom

2020.12.21. 12:12

Nem csak a bornak, már a boroscímkének is külön kultúrája van

Hazánk a borászatot tekintve kimagasló helyen áll Európában. Ezt nemcsak kitűnő éghajlatának és kedvező talaj összetételének köszönheti, hanem őseink bor szeretetének, és tudás vágyának is, ami Kr.e. az első századra vezethető vissza.

Három hatás érte borászatunkat. Először is a magyarok magukkal hozták Ázsiából saját borászattal kapcsolatos hagyományaikat, másrészt az akkori rómaiak, hadjárataik során hagyták hazánkba saját ízlésvilágukat. Harmadik hatást a betelepülők és bencések hoztak hazánkba, új ismeretekkel bővítették a szőlőművelés és bor elkészítés tudományát. Hazánk 22 borvidékkel büszkélkedhet.

Sok gazda dönt úgy, hogy nemcsak a jó minőségű bort tartja elsősoron fontosnak, hanem, hogy az kifejezze itala minőségét, és azt reprezentálja vásárlói számára. A boros üveg arculata kifejezi a termék tulajdonos terméke iránti tiszteletét, a bor jegyeit, és felhívja figyelmét a vásárlóira.

A boros üvegek ma már számtalan módon díszíthetőek. Egyik ilyen díszítési formája a borosüveg címkéjének elkészítése. Viszont nem csak boros gazdáknak készítenek egyedi készítésű boros címkéket. Különböző alkalmakra, akár születésnapról legyen szó, vagy esküvőkről, vagy saját részre, bárki feldobhatja a vásárolt boros üvegét egy különleges címkével, ami igazán egyedivé teheti a palackot.

A címkék lehetnek egyedi formára vágottak, különböző színűek. Anyag szempontjából vannak vízálló, műanyag alapúak, öntapadósak, és fotó minőségűek.

Nézzük meg, milyen lehetőségeket kínálnak egyes alkalmakra a boroscímke készítők

Saját termékkel rendelkezők

Kezdjük először azokkal, akik rendelkeznek saját termékkel, és érdeklődnek a termékük lecímkéztetése után. Számukra vannak már olyan vállalkozások, akik erre a folyamatra specializálódtak, és akár a boroscímke tervezésétől, a címke felragasztását is vállalják, amihez rendelkeznek megfelelő gépekkel és eszközökkel. De választhatunk a folyamatok közül, ha szeretnénk csak a címkét megvásárolni, akkor általában azokat öntapadós tekercsekben szállítják, ha mi úgy döntenénk, hogy saját magunk szeretnénk megoldani a felhelyezését.

Esküvőre

Esküvőkre van talán a legtöbb lehetőség a minták tekintetében, nagyon sokan döntenek úgy, hogy ajándékba adnak a násznépnek egy kedves idézettel emlékezésre, megköszönve, hogy velük töltötték életük egyik legszebb napját.

Születésnapra

Ha születésnapra szeretnénk bort ajándékozni, és fel szeretnénk dobni egy egyedi címkével, az egy nagyon kedves ajándék lehet az ünnepeltnek. Itt a képzeletünkre van bízva mi az, amit elképzelünk a szülinapos részére. Itt választhatunk akár egy fényképet, ami felkerülhet a borosüvegre, egy vicces idézet, vagy a nevét és az ajándékozott korát is tartalmazhatja.

Névre szóló

Ezt akár házastársunknak, házassági évfordulóra, vagy munkatársunknak, osztálytalálkozóra az osztályfőnök részére is szép ajándék lehet.

Karácsonyi boroscímke

Most aktuális ajándék ötletnek is szép lehet, örömet okozhatunk vele egyik családtagunknak, vagy barátunknak, igazán szép ajándék lehet, egy karácsonyi dísz a boros palackon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában