szponzorált tartalom

2020.09.18. 14:22

Milyen kiegészítő biztosítások köthetők lakásbiztosítás mellé?

Életében az ember többféle szerződést is köt, van, amelyiket szívesebben és van, amelyiket kevésbé szívesen. De egy biztos: a lakásbiztosítás inkább az előbbiek csoportjába tartozik.

A legtöbb ingóságunk, temérdek sok fontos tárgyunk mind az otthonunkban van, így természetes, hogy ezeket jó érzés biztonságban tudni.

A lakásbiztosítások pedig ebben segítenek, egyfajta védelmet nyújtva az értékeinknek.

Ugyan köztudott, de érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a lakásbiztosítások mellé különböző kiegészítő biztosításokat is lehet kötni.

Ezek persze növelik a biztosítás díját, ám így már sokkal stabilabb biztonságérzetünk lehet.

Lakásbiztosítás mellé élet- és balesetbiztosítás

Talán ez az egyik legjobb kiegészítő biztosítás, amit megköthetünk a lakásbiztosításunk mellé.

Egy ilyen jellegű biztosítás alapvetően több feltételhez is kötött, amik miatt sajnos nem mindenki számára érhető el, nem mindenki kötheti meg: bizonyos betegségek esetén, ha túl nagy a kockázat, akkor azt a biztosító társaságok nem vállalják.

Viszont ha lakásbiztosítás mellé szeretnénk, akkor nincs szükség sem egészségügyi nyilatkozatra, sem pedig vizsgálatra.

Bizonyos magas rizikónak minősített betegségek miatt bekövetkezett haláleset esetében sajnos így sem fizet a biztosító, ám ha egy baleset okán történik, úgy viszont igen – a meglévő betegségektől függetlenül.

Mivel az emberek nem csak az otthonukat, hanem a családjukat is biztonságban szeretnék tudni, így azért is éri meg élet-vagy balesetbiztosítást kötni a lakásbiztosítás mellé, mert ezáltal az egész család is biztosítva lehet.

Az élet-és balesetbiztosítás költségei

Természetesen egy halálesetet, vagy egy súlyos baleset okozta károkat nem lehet pénzben mérni, de ilyen esetekben mégis óriási anyagi segítséget jelenthet a megléte.

Emiatt pedig az ilyen jellegű biztosítások havi költsége meglehetősen magas lehet.

De lakásbiztosítás mellett, kiegészítő biztosításként jóval olcsóbb is lehet, mintha külön kötnénk meg, így a Pannon-Safe lakásbiztosítási szakértői szerint is érdemesebb lehet így megkötni.

Ugyanakkor fontos tisztázni, hogy magának a lakásbiztosításnak a díját így is jelentősen megnöveli, ami akár még a duplája is lehet, de anyagi szempontokból továbbra is előnyösebb.

Plusz előnye még, hogy kiegészítő biztosításként sokkal inkább személyre szabható, mint különálló biztosításként.

Több lehetőség közül is lehet választani

Persze, nem csak a fentebb említett biztosításokat lehet választani, ha a kiegészítő lehetőségekről van szó.

Lakásbiztosításunk mellé köthetünk például kisállat és háziállat biztosítást, különféle beázások megtérítését célzó biztosítást, vagy akár még a kerti bútorainkat is megóvhatjuk ilyen módon.

Mit kell tennünk, ha kiegészítő biztosítást szeretnénk kötni a lakásbiztosításunk mellé?

Jó hír, hogy kiegészítő biztosítást bármikor köthetünk, tehát egyáltalán nem kötelező ezt akkor megtenni, amikor magát a lakásbiztosítási szerződést írjuk alá.

Így tehát később is eldönthetjük, hogy szükség van-e valami plusz biztonságra.

Ebben az esetben pedig nincs is más teendő, mint felkeresni az adott biztosító társaságot, és jelezni feléjük az igényeket.

Azzal azonban mindig számolni kell, hogy ezek minden esetben, kisebb-nagyobb mértékben – a választott kiegészítéstől függően – növelik a havidíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában