szponzorált tartalom

2019.10.14. 12:30

Milyen az idei ideális eljegyzési gyűrű?

Nem is gondolná az ember, hogy mennyi készülődés, válogatás, ötletelés és persze gyakorlás előzi meg a hőn áhított mondatot: “Hozzám jössz feleségül?”. Pedig egy igényes és felkészült vőlegény elegendő időt hagy magának arra, hogy kellően felkészüljön a nagy kérdésre. Az egyik legfontosabb lépés, hogy kiválasztja az eljegyzési gyűrűt. Igen ám, de mi ma az uralkodó trend ezen a téren?

Az örök gyémánt

Az eljegyzési gyűrű szimbolikája a szerelem végtelensége, mely ősszefűzi a szerelmeseket. Ennek egy különleges adaléka a gyűrű szempontjából, hogy milyen kő van benne. Ezzel az apró dísszel számtalan dolgot kifejezhet a reménybeli vőlegény a kedvese felé. Mint tudjuk, a gyémánt egy törhetetlen drágakő, melynek nem árt semmilyen külső hatás, így megkarcolni sem lehet. Ez gyönyörűen szimbolizálhatja a szerelem törthetetlenségét és a végtelen elköteleződést a férfi részéről.

Ahogy minden gyémánt különböző, így szinte lehetetlen, hogy egy gyűrűt kétszer ugyanúgy készítsenek el, vagyis minden darab páratlan és egyedi.

Hagyományos vagy színes?

Ahogy változik az idő, úgy kerülnek előtérbe a különböző színű és formájú gyémántok. Sőt, ahogy az sem mindegy, hogy hány kő van az adott gyűrűben, úgy az sem elhanyagolható, hogy azok hogyan helyezkednek el, vagy éppen milyen formát alkotnak. Az idő változásával egyre nagyobb teret nyernek a különleges és egyedi gyűrűk. Bár a hagyományos gyémánt a leginkább kedvelt az eljegyzési gyűrűk terén, mégis, egyre többet látni különböző, színes kővel ellátott darabokat is.

A menyasszony ízlése szerint

Nagyon fontos eleme az eljegyzési gyűrű kiválasztásának a leendő menyasszony személyisége, stílusa. Ha szolid és természetes, már-már visszahúzódó személyiség, akkor a letisztult vonalvezetésű, egyszerű darabok valók neki.

Amennyiben inkább központi személyiség, aki szereti a feltűnő, izgalmas dolgokat, akkor bátran lehet válogatni az extrémebb fazonok között, és biztosan a színes kővel díszített darabok is bejönnek neki.

Az életmód lehet még egy nagyon fontos pontja a gyűrű választásnak, hiszen ha sportos, vagy hátráltatná a kiálló kővel rendelkező gyűrű, akkor inkább gondoljuk át alaposan a választást!

A méret a lényeg

A gyűrű pont az a kategória, aminél nagyon is sokat számít a méret. Hiszen csak úgy lehet igazán szép és tökéletes gyűrűt készíteni, hogy ha tud az ékszerész egy megfelelő gyűrűméretet. Ezt számtalan, kreatív módon megszerezhetjük. Elég elcsenni az adott ujjon hordott gyűrűt, és azt lemérni vagy elvinni, vagy épp álmában lemérni az ujja körméretét a megfelelő helyen. Természetesen a nagy kérdés elhangzása után is van lehetőség módosítani az ékszeren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában