szponzorált tartalom

2019.02.11. 01:00

Kult’30 – Az értékes félóra! – az M5 csatorna kulturális magazinműsora

A Kult'30 a kultúra szerelmeseinek szól, illetve mindazoknak, akik tájékozódni szeretnének arról, hogy milyen kulturális események várják őket határon innen és túl.

A rendkívül sokszínű magazinműsorban a színháztól a fotóművészeten és a táncon át az irodalomig minden megtalálható. A műsorvezetők, köztük Hábermann Lívia és Béli Ádám a programajánlók mellett érdekes beszélgetésekkel is várják a nézőket. A legjobb riportokból, eseményekből hétvégén délelőtt összefoglaló is látható az M5-ön.

„A Kult’30 című műsor egy kulturális „nassolnivaló”. Könnyed, szórakoztató, ugyanakkor tartalmas információkat hordoz és mindenfajta érdeklődést „jóllakat”. Akkor is megnézem a műsort, mikor nem én vezetem. Sőt többször a műsor ajánlására mentem el egy kiállításra vagy koncertre. Tágítom a látóköröm. A zene és a táncművészet iránti érdeklődésem még fiatalkoromból ered: zongoráztam, zeneelméletet, néptáncot és dzsessztáncot tanultam. A képzőművészet teljesen kikapcsol, lebilincsel, olyan számomra, mint egy meditáció” – mesélte Hábermann Lívia, a Kult’30 műsorvezetője.

2018.09.28. Budapest
Kultúrális magazin című műsor felvétele az MTVA 3. stúdiójában. Műsorvezetők: Hábermann Lívia és Béli Ádám.

„A Kult’30 az egyik legkedvesebb feladatom, hiszen a művészeti és kulturális élet legizgalmasabb, legfrissebb híreit és programjait kínálja egy lendületes félórában. A zene életem szerves része a kórusmuzsikától a jazzen át a népzenéig, és ha már népzene, fontos számomra a néptánc is, hiszen kedvesem a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosa. Kultúránk a keresztény Európa szellemi, ideológiai alapjaira épült, ezért különösen fontosnak tartom, hogy vallási témákkal is foglalkozunk: akár szakrális művészet, akár egyéb kulturális vonatkozás kapcsán” – árulta el Béli Ádám, műsorvezető.

Az interaktív műsor készítői a [email protected] címre várják a nézők észrevételeit, véleményét, ajánlataikat kulturális eseményekről.

Ha csak fél órád van kultúrára, akkor Kult’30 – Az értékes félóra! minden hétköznap 17.30-tól az M5 kulturális televízió műsorán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában