szponzorált tartalom

2020.02.14. 10:38

Kiver a víz az unalmas hotelszobáktól?

Úgy gondolod, hogy nincs is jobb egy hajdúszoboszlói hosszú hétvégénél?

Ha igen, akkor ez az írás nem neked szól! Ha viszont valami izgalmasra vágysz és kíváncsi vagy, hogy a ‘90-es évek stílusában berendezett hotelszobákon kívül mi vár rád, akkor feltétlen olvass tovább!

Ahol a hobbitok élnek...

Új-Zéland kétségtelenül varázslatos hely, de sokszor felmerül ellenérvként vele szemben, hogy messze van és igen költséges odajutni. És ha már ott vagyunk, akkor szeretnénk minél többet látni belőle, ami többletköltségekkel jár. Van azonban megoldás, amennyiben mégis rászánnánk magunkat erre a távoli desztinációra: részt vehetsz olyan kiscsoportos utazáson, ahol profi túravezető segít minél jobban ismerni meg az adott országot.

Nem mindenkinek jön be ez a fajta utazás, szóval lássuk Új-Zéland esetében, hogyan is néz ez ki, így könnyen eldöntheted, bevállalnád-e vagy sem: kezdésnek ellátogathatsz a Gyűrűk Ura című filmből ismert Megye helyszínére, méghozzá lakóautóval (ami egy pár napig a szálláshelyet biztosítja), majd az Okareka-tóban gyönyörködhetsz, és kipróbálhatsz egy polinéz gyógyfürdőt, túrázhatsz a Tongariro Nemzeti Parkban, és megismerkedhetsz a maori kultúrával.

A lakóautó leparkolása után két napos kajak túrára indulhatsz az utastársakkal, majd ha beteltél az óceán látványával, megcsodálhatod a gleccsereket is. És mivel túrából sosem elég, ezek után 30 km-es túrára indulhatsz a Déli-Alpokba.

Abban az esetben, ha ez a 12 nap nem lenne elég Új-Zélandból, további 7 napot hosszabbíthatsz, amin olyan programokkal várnak a szervezők, mint a Hooker-gleccsertóhoz induló túra, hegyi túra a Mueller-kunyhóhoz, látogatás a Fjlordland Nemzeti Parkba vagy kajakozás a Wakatipu-tavon. Az utazás részeként hajókiránduláson vehetsz részt, ahol pingvineket, fókákat, delfineket és más tengeri állatokat láthatsz természetes élőhelyükön. Végül Dunedin város legszebb részeit járhatod be.

Igen, jól látod, kimaradt a programból jó néhány tipikus turista látványosság, cserébe azonban olyan helyekre juthatsz el, amiket kevesen láthatnak. A lakóautó pedig amellett, hogy kényelmes és izgalmas módja az utazásnak, biztosítja, hogy az unalmas hotelszoba helyett olyan környezetben pihenhess, amely a maximális szabadságérzetet nyújtja.

Ha nem csak Új-Zéland érdekel

Ha más távoli országba vágysz, arra is van lehetőség, hiszen a WanderWell csapata több országba szervez kalandos utakat: Új-Zéland mellett egy szuper úticél lehet Kuba, ahol még ma is olyan, mintha megállt volna az idő.

Ezeken kívül számos utazás van, amely segít kilépni a – mostanra rémesen elcsépeltté vált, de ettől még igenis létező – komfortzónádból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában