szponzorált tartalom

2018.07.11. 17:15

Kikhez melyik HP laptop illik?

Egy laptop vásárláshoz nem kell diploma – gondolhatnánk, bár azért ez is csak féligazság. Tényleg bárki bemehet egy boltba, hogy aztán ott valamilyen notebookot rásózzanak, mindenféle kérdezés nélkül, mindössze annak fényében, hogy éppen mennyi pénzt szán rá a vásárló.

Azonban az USAnotebook szakemberei úgy vélik, minden ügyfél megérdemli a teljes körű tájékoztatást, hogy szabadon dönthessen. Gondoljunk csak bele, egy autót sem a színe alapján vásárolunk – legalábbis a legtöbben.

Ezért érdemes átfutni azokat az alapvető tulajdonságokat amelyek a felhasználási területet behatárolják. Nem mindegy ugyanis, hogy egy diák kizárólag tanulásra vagy játékra választ laptopot és hogy egy céges laptop prezentáció írásra és dokumentálásra vagy 3D modellezésre és videó vágásra használatos. Ezért a laptop vásárlást mindig a felhasználási terület meghatározása utánra időzítsük. Mivel nem kell, hogy mindenki mindenhez értsen, ezért elég ha az üzletben vagy a webáruház ügyfélszolgálatán azt mondjuk el, hogy mire szeretnénk használni a laptopot, így már is megfelelő ajánlatokat kaphatunk.

HP laptopok cégvezetőknek, iskolásoknak, internetezőknek

Talán azt gondoljuk, hogy egy vállalkozónak, egy tanulónak és egy GYES-en lévő anyukának különböző laptopra van szüksége. Talán ez néha igaz is lehet, de általában ők azok, akik csupán az alap szolgáltatásokat használják fel a laptopjaikon. A levelezés, az internetezés, a különböző dokumentumok írása, olvasása és szerkesztése ugyanis nem igényel túl nagy erőforrást a számítógép részéről, így akár egy alsó árkategóriás, egyszerűbb laptop is megteszi kezdetben, amit aztán szépen lassan cserélgethetünk le igényeink növekedésével az évek során.

A HP 250 G6 vagy a HP 15-bs001nh ideális laptop modell lehet számukra, hiszen ezek 80.000 Forint körüli áron már elérhetőek, 3 év garanciával. Az ízléses fekete hátlap alatt 15,6”-os matt, LED kijelző lapul, amelyet mindkét esetben egy Intel HD Graphics 400 grafikus kártya támogat. Ezekben a gépekben egy aránylag gyengébb, ám minden szükséges programot tökéletesen futtató Intel Celeron dual Core processzor lapul, amihez 4GB memória társul 500 GB, illetve 1TB háttértárral (HDD).

HP laptopok játékosoknak és komoly munkát végzőknek

Az igazi nagyágyúk természetesen az olyan erős gépek, amelyek képesek felvenni az asztali számítógépekkel is a versenyt és még rá is tesznek egy lapáttal a hordozhatóságukkal. A HP legjobb laptopjait tehát azok használják előszeretettel, akik a legújabb játékokon szeretnének gond nélkül játszani vagy erős laptopra van szükségük a munkájuk során. Ilyen feladat lehet a videó tömörítés, a film szerkesztés, a kép retusálás vagy éppen a 3D modellezés. Bár tény, hogy ezek a bivalyerős gépek sokkal költségesebbek társaiknál, az utánozhatatlan teljesítmény bőségesen kárpótol majd bennünket.

A legnépszerűbb ultrabookok a HP kínálatában a HP Zbook Studio G3, a HP Zbook 17 G4 és a HP EliteBook x360 modellek. Ezekben mindegyikében már a legújabb generációs Intel Core i7 processzor pörög 2.8 GHz-en. A képernyőjük felbontása 13,3”-től 17,3”-ig terjed és képesek akár a 3840x2160 UHD 4K2 felbontásra is. Ezekben már ultragyors, 512 GB méretű SSD biztosítja a háttértárt és 16 – 32 GB DDR4-es memóriával vannak felszerelve. Ezen HP laptopoknak a videókártyái is kiemelkedően jók, hiszen az Intel HD Graphics 620, az Nvidia Quadro M1000M és a Quadro P3000 6GB csodaszép, gyors és éles képet alkotnak. Már csak azt kell eldöntenünk, hogy nekünk mire van szükségünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában