hirdetés

2018.04.10. 21:22

Irodabérlés – a parkolási lehetőség mindent visz (hirdetés)

Budapesten az autós közlekedésnek kétségtelenül a parkolás az Achilles-sarka. Ezekben a pillanatokban, míg Ön ezt olvassa, egész biztosan autósok százai keresnek épp helyet.

Az autósok 30 százaléka parkolóhelyre vár

Elsősorban a belvárosban, illetve a központi budai részeken adja fel a leckét a parkolás: kevés a hely, azt pillanatok alatt elfoglalják, no és persze a fizetős megoldás drága is. Nem kevés helyen gondot jelent a zónák nem megfelelő jelölése.

Egyes becslések szerint a belvárosi autósforgalom 30 százaléka mindig éppen helykeresésben van. Ez lehet, hogy túlzás, de az reálisnak tűnik, hogy a belvárosi autósok 90 százaléka érzi problémának a parkolást – mint ahogy azt egy felmérés állítja. A helykereséssel töltött hosszú idő a város levegőjének is rosszat tesz a fölösleges kipufogógáz kibocsátás miatt. Amellett, hogy rengeteg üzemanyag megy kárba.

Ne adjunk fel parkolási rejtvényt tárgyalópartnereinknek

Éppen ezért nagy versenyelőnyt jelent, ha irodánknak rendezett a parkolási helyzete. Azaz a munkatársak és a vendégek gond nélkül le tudják tenni az autójukat.

Ha a meghívott üzletfeleknek, érdeklődőknek kavarogniuk kell a környező utcákban, mire kiszúrnak egy helyet, és be kell dobálniuk az aprót, nem biztos, hogy közben szépeket gondolnak a cégünkről. Épp így elég kellemetlen, ha a tárgyalás közepén észleli partnerünk, hogy lejárt a parkolás. Vagy ha taxit kell hívnia a találkozó végén. Vagyis ezek a dolgok egész biztosan nem építik az imázsunkat.

A saját munkatársaink éppúgy lehet, hogy autóval jönnének be, főleg ha a város távolabbi pontján laknak, és több átszállással hozza őket a tömegközlekedés. Akár még egy álláshirdetés esetén is megfoghatjuk a számunkra érdekesebb jelentkezőket, ha megpendítjük: nálunk kényelmesen beállhatnak a garázsba nap elején, és negyedóra alatt jutnak haza, miközben felveszik a gyereket az iskolából.

Hozzá kell tenni, nagyon helyesen ma már sokan járnak kerékpárral, és egy jobb cég ma már tárolót is biztosít – optimálisan zuhanyzóval – , ám a biciklivel bejárást nem mindenki szeretné és tudja kivitelezni. Az tárgyalópartnereinktől pedig végképp nem várhatjuk el, hogy biciklivel érkezzenek, és lezárják a lépcsőházban.

Persze néha nem könnyű megoldani a helyzetet. Egy Nagymező utcai, avagy Mészáros utcai bérelt, sokadik emeleti irodához nem túl gyakran jár parkolóhely.

Nem véletlen, hogy az igényesebb irodabérlők kevésbé érdeklődnek a belváros iránt. A terület telítettsége mellett a másik fő szempont, amiért más helyszínek vonzzák a cégeket, a megoldatlan – és megoldhatatlan – parkolási helyzet.

Pedig egy belvárosi iroda is lehet tökéletes megoldás, ha sikeresen megoldjuk a járművek ‘elhelyezését’. A kulcs természetesen a bérelt parkoló és az irodához tartozó parkolóház helyek. A lakásirodához képest épp ezért jóval előnyösebb lehet egy klasszikus irodaház, megfelelő számú mélygarázs hellyel. Ezzel rendelkezve sokat teszünk munkatársaink és üzletfeleink, látogatóink kényelméért és cégünk presztizséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában