szponzorált tartalom

2020.02.14. 11:01

Így küzdhetünk a narancsbőr ellen

A narancsbőrre a nők életét megkeserítő problémaként tekintünk, hiszen a közel 90 százalékunk küzd ezzel az elváltozással. Noha ennyire gyakori jelenségről van szó, mégis sokan fennakadnak rajta, hiszen a média takargatnivaló dologként állítja be. Ennek fényében pedig érthetőbbé válik, hogy miért akar mindenki megszabadulni tőle, és nem szívesen vetkőzik a strandon bikinire.

Mi a narancsbőr és mi okozza?

A narancsbőr lényegében egy bőr alatti zsírszövet elváltozás, ami jellemzően a fenéken és a combokon jelenik meg, de a karokon sem kizárt a jelenléte.

A közhiedelemmel ellentétben nem kizárólag a túlsúllyal rendelkező egyének sajátossága, hiszen súlytól függetlenül bárkinek okozhat problémát. A kutatók szerint a stressz, a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás szintén szerepet játszik a kialakulásában.

Étkezéssel a narancsbőr ellen

Nemcsak a narancsbőr kialakulásában, hanem számos más betegség létrejöttében is nagy szerepe van annak, hogy milyen minőségű tápanyaggal töltjük fel a szervezetünket.

A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, ha nem csak alkalmanként és néhány hétig, esetleg hónapig tartó kényszerdiétát tartunk, hanem a teljes életmódváltás felé fordulunk. Ez többek közt azt jelenti, hogy a napi bevitt folyadékmennyiséget emeljük fel legalább 2,5 literre, amit tiszta víz formájában igyekezzünk elfogyasztani. Iktassunk be a táplálkozásunkba minél több nyers zöldséget és bogyós gyümölcsöt, valamint a gyors felszívódású, rossz szénhidrát tartalmú ételeket cseréljük teljes kiőrlésű gabonából készült termékekre.

Ha megfogadjuk a fent említetteket, már sokat tettünk az egészségesebb élet érdekében, ami a narancsbőr eltüntetésére szintén jó hatással lesz.

Narancsbőr elleni felületi kezelések

A Rofé Naturale Egészségközpontnál elérhető expressz narancsbőr elleni kezelés hatékonyan felveszi a harcot a bőr alatt megbúvó kis zsírcsomókkal. Kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmazó prémium minőségű termékeket használnak a kezelések alkalmával.

A 30 percig tartó kezelés alatt kettős hatású krémekkel kezelik elő a bőrt, majd masszázzsal fokozzák annak hatékonyságát. Látványos eredményekért érdemes kúraszerűen igénybe venni a kezeléseket, és így viszonylag rövid időn belül bátran mutatkozhatunk újra bikiniben.

A mozgás és a narancsbőr kapcsolata

A mozgás az egész szervezetünknek jót tesz, így nem csoda, hogy a bőrünk is profitál a pulzusemelő gyakorlatokból. A kardio edzés az egyik legjobb zsírégető mozgásforma, de emellett néhány saját testsúlyos gyakorlattal érdemes a mélyizmokat is fejleszteni a feszes hatás elérésének érdekében.

A mostanában újra nagyon divatossá váló jóga és pilates szintén remek mozgásforma, válasszuk azt, amelyiket nagyobb örömmel csináljuk, hiszen hosszú távon így tartható fenn az érdeklődés a rendszeres testmozgás iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában