PR

2017.09.29. 13:04

Hogyan tegyük világossá tetőterünket? (x)

Igazán csodás szoba alakítható ki egy tetőtéri lakásból. A tetőtérbe költöző gyerekek egyenesen imádják, hogy az övéké a legfelső szint és hogy nem szokványosan egyenes a plafon. Berendezni sokkal nagyobb kihívás, mint egy négyzet alakú szobát. A fiatal lányok előszeretettel teszik tele kedvenc zenekaruk posztereivel a lejtős tetőt, a fiúk pedig kedvenc sportolóikat csodálhatják ugyanitt.

Persze egy tetőtéri szoba nem csak gyerekeknek való. Éppen olyan jól berendezhető otthoni irodának, mint edzőteremnek esetleg nappalinak vagy egy romantikus hálószobának is. A lehetőségeknek csak a fantáziánk szabhat határt.

A tetőtér beépítéséhez mindenki másképpen viszonyul, más-más lehetőséget lát ugyanabban a térben. Egyben azonban mindenki egyetért: a tetőtéri ablakok nagyon menőek. A tetősíkban elhelyezhető ablakok csodájára nincs magyarázat, de ha kicsi, ha nagy, az biztos, hogy ékes dísze lesz a felújított, modern kis szobánknak.

A tetőtéri ablakok a ház ékei

A tetőtéri szoba megálmodása után, annak kialakítása és berendezése van már csak hátra. Előtte azonban érdemes elgondolkozni, hogy a tetőteret, milyen tetőtéri ablakokkal lássuk el. A minőségi, beépíthető tetőablakokat a VELUX weboldalán oldalon is böngészhetjük, hogy könnyebb legyen a döntés. A gondos válogatás nem lesz céltalan, mert az ablak nem csak a szobának az éke lesz, de az egész házé is. Hiszen az utcán elhaladó gyalogosok, biciklisek és autósok is – akarva, akaratlanul – de egyből szemet vetnek a tetőtérbe épített, sokszor szokatlan kinézetű ablakokra.

Milyen tetőtéri ablakot válasszunk?

Attól függően, hogy milyen szobát képzeltünk el, különböző lehetőségek közül választhatunk. A legtöbben fa ablakot választanak, de konyhákba vagy fürdőszobákba a magas párának jobban ellenálló műanyag bevonatos ablakot célszerű tenni. Ne feledkezzünk meg a dekoratív árnyékolókról sem. Ha gyermekünk szobájának szánjuk a helységet, érdemes átnézni a kimondottan piciknek szánt, Disney & VELUX Álomkollekciót. A károsanyag-mentes rolókról kedvenc rajzfilmhősük tekint vissza a gyerekekre, így békés álmokat ígérve számukra az éjszaka folyamán. Ha felnőtt hálószobához keresünk ablakot, akkor érdemes egyszínű fényzáró rolót választani, amely éjszakára kizárja a zavaró fényeket, így biztosítva a nyugodt alvás örömét.

Egy otthoni irodahelyiségként használt tetőtéri lakásba mindenképpen modern ablakokat szánjunk. A harmonikarolóval felszerelt nyílászárók kiszűrik a fényt amikor a legjobban kell, de nem fogják teljesen kizárni a természetes világosságot a nappali órákban. Ha nappaliként kívánjuk használni a szobát, akkor nézegessük meg, hogy stílusában melyik ablak illik hozzá. Keressük meg az ideális, lehetőleg nagy méretű nyílászárót, ami beengedi nappal a természetes fényt és világossá teszi energiatakarékos módon a nagy szobánkat. Tetőtéri nyílászárónkat extrémebb esetben akár Star Wars-os árnyékolóval is felszerelhetjük, meglephetjük vele rajongó nagyfiunkat vagy férjünket, ha egy igazán férfias, rajongói szobát szeretnénk.

Ezért jó a természetes napfény a szobának

Mivel általában a tetőt éri legtöbb ideig a nap, ezért sokat spórolhatunk a világításon és a fűtésen is, ha jó minőségű tetőtéri ablakot vásárolunk. A jó ablak télen benn tartja a meleget, de beengedi a napsugarakat, így kisebb fűtési költséget garantál számunkra. Nyáron viszont megfelelően szellőzteti a lakást, külső árnyékolókkal a felmelegedés ellen is védekezhetünk, szükség esetén pedig nappal is éjszakai sötétséget varázsolhatunk egy fényzáró roló segítségével.

A természetes napfénytől a szoba nemcsak világossá válik, de az ott tartózkodó növények virágukkal fogják meghálálni a gondoskodó napsugarakat. A gyerekeknek és felnőtteknek pedig egyaránt fontos a napsugarak által bevitt D-vitamin, ami hozzájárul az egészséges élet kialakulásához. Tavasztól érdemes naponta 20 percet napon tölteni, ezzel pótolva vitamin hiányunkat, amit sokszor még a tabletták sem tudnak kellő képen megtenni.

Címkék#VELUX

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában