ajándék

2017.11.06. 11:03

Hogyan készüljünk fel a karácsonyi ajándékvásárlásra az apróságoknak?

Számos tennivalót az ünnepi nagytakarítás előz meg, ezután következhet a lakás ünneplőbe öltöztetése, és persze a várva várt – vagy sokszor rettegett – ajándékvásárlás. Ez a rituálé talán még nagyobb előkészületeket igényel, ha a gyerekeknek is szeretnénk maradandó élményt okozni. De hogyan lehetünk idő- és költséghatékonyak a karácsonyi forgatag közepette? Akár webáruházban, akár egy budapesti játékboltban szerzed be a játékokat hasznosak lehetnek azok a tippek, amiket összeszedtük és amelyek melyek segítségével talán könnyíthetsz a dolgodon!

Levél a Télapónak/Jézuskának/Angyalkának

Sok ötletelgetéstől, tippelgetéstől kímélheted meg magad, ha beveted ezt a trükköt – ami nem csak, hogy praktikus számodra, de még az apróságoknak is jó szórakozás lehet. Persze függ a kicsi életkorától is, hogy írásban vagy rajzban “készíti el” a kívánságlistát, de mindenképpen hasznos lesz számodra a levél, amikor beszerző körútra indulsz. Adhatsz gyermeked némi iránymutatást is: hány apróbb ajándékot, illetve hány nagyobb értékű dolgot szeretne – állapodjatok meg egy amolyan határba, hiszen a Télapó/Jézuska/Angyalka kapacitása is véges!

Fejlesztő játékos ajándékötletek

Érdemes lehet szétnézni nem csak a játékboltokban, de az interneten is készségfejlesztő játékok után. Ezek építik a gyerek kreativitását, finom-motorikáját, fejlesztik a figyelmüket, koncentrálóképességüket – és egyedül, de szülőkkel is jó móka, értékes időtöltés lehet az ezekkel való játékos tanulás. A kicsiknek kirakósok, képes memóriakártyák, rajztáblák lehetnek ideálisak, míg a nagyobbaknak kezdő makettek, tematikus fejlesztőjátékok, színezők lehetnek jó választások.

Társasjátékok

Ez egy amolyan „mindenegyben” ajándékötlet, hiszen a legtöbb társasjátékkal 0-tól 99 éves korig játszhat bárki. Nagyszerű választás, ha közös időtöltésre vágytok! Nézz szét olyan társasjátékok között, melyeknek a csapatmunka, az észjáték a lényeg – ma már elfogadható áron tudsz olyanokat is vásárolni, melyek nem mellőzik a fergeteges hangulatot sem! Egy biztos: rengeteg kellemes pillanatot szerezhettek egymásnak, ha jól választasz társasjátékot a fa alá.

Mit szeret a gyerek?

Elérkeztünk az egyik legfontosabb ponthoz, ha már ajándékvásárláson töröd a fejed. A csöppségek 3 éves koruk körül szinte mindannyian elkezdenek valamiért rajongani, és itt igen előkelő helyet foglalnak el a rajzfilmek. Figyeld meg – bár valószínűleg a csapból is ez folyik otthon – hogy melyik rajzfilmhősért van odáig csemetéd! Így bármilyen jellegű ajándék mellett teszed le a voksod (legyen az papucs, kulacs, törölköző, mesekönyv, karkötő, vagy tényleg bármi), amin a kedvenc figura szerepel, egészen biztos sikert aratsz majd vele!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában