szponzorált tartalom

2021.01.25. 15:36

Helytakarékos tárolási megoldások kis lakásba

Kis lakásban vagy házban élsz? A korlátozott hely ösztönzi a kreativitást. Nézzük meg, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a rendelkezésre álló területből.

Talán segít, ha először tisztázzuk az alapszabályokat. Kis lakásnál nagyon fontos, hogy az eredmény szép, légies és tágas hatású legyen. Egy személyre szabott, egyedi méretre készített beépített gardróbszekrény minden problémádat megoldhatja. Ahhoz, hogy a szoba ne tűnjön zsúfoltnak elég ha világos színű bútorokat és kiegészítőket fogsz használni. A világos színek ugyanis a tágasság érzetét keltik. Kis lakásban különösen praktikus lehet a tolóajtók használata. Egy ilyen ajtó mellett a szekrény állandó nyitogatása sem jelent akkora problémát. A klasszikus szárnyasajtós szekrényeket nyitott polcos szekrénnyel is helyettesítheted. Ezek a polcrendszerek optikailag tágítják a teret és elválasztófalként is remekül szolgálnak.

Akasztós rendszerező – tökéletes megoldás a konyhába

Szeretnél több helyet a konyhában? Ez a kívánság egyszerűen valóra váltható. Az akasztós rendszerezők még a legkisebb konyhában is rendet teremtenek. A munkalap fölé, vagy akár az egész konyha mentén szerelj fel akasztórudakat és kampók vagy tárolókosarak segítségével akaszd rá azokat az eszközöket, melyekre gyakran van szükséged – a fakanáltól kezdve a serpenyőig. A maximális helykihasználás érdekében két sorban is felszerelheted ezeket a tárolókat. Tartsd be a távolságot, hogy a konyhai eszközök ne ütközzenek egymásba. A konyhaszekrényben egymásba rakható edényekkel még több helyet takaríthatsz meg.

Multifunkcionális pegboard

Az egyre népszerűbb pegboard már régen nem csak a műhelyek és garázsok privilégiuma. Megjelenésük és praktikusságuk végtelen lehetőséget kínál. Alkalmasak konyhába, előszobába vagy bármilyen más helyiségbe. A konyhában szinte bármit felakaszthatsz rá, legyen az szedőkanál, fakanál vagy serpenyő, elég ha akasztólyukkal rendelkezik és máris mehet a pegboardra. Az előszobában nemcsak kulcsokat, de kézitáskát, hátizsákot vagy cipőket is tárolhatsz rajta – gumiszalaggal ellátott kampók segítségével.

Ügyes megoldások a fürdőszobába

A fürdőszobában fúrás nélkül is megoldhatjuk a rendszerezést. Rengeteg akasztót és tárolót tapadókorongok segítségével lehet a falra rögzíteni. A mágneses tartók szintén remek megoldást kínálnak egy kis fürdőszobában. Segítségükkel mindig kéznél tarthatod a manikűr ollót, csipeszt vagy más apró eszközeidet. Ha úgy döntöttél mégis fúrásba fogsz, helyezz egy polcot az ajtó felé, itt elrejtheted a nem túl gyakran használt tisztítószereket.

Használd ki a magára hagyott sarkokat

  • Egy kihasználatlan sarok vagy lépcső alatti tér tele van lehetőségekkel. Tedd a holmidat tárolódobozokba és állítsd őket a sarokba.
  • Ha nincs padlótól plafonig érő szekrénymonstrumod, akkor a szekrény tetején is elhelyezhetsz pár tárolódobozt például a szezonális ruhákkal. A jobb áttekinthetőség érdekében írd a dobozokra, mit tartalmaznak.
  • Ha az ágyad nem rendelkezik tárolóhellyel, akkor szinte kötelező beszerezni néhány ágy alatti tárolót. Vannak, amelyek belső rendszerezővel is rendelkeznek, tehát az apróságok is áttekinthetően tárolhatók bennük. A szezonális ruhákat akár bőröndben is az ágy alá rejtheted.
  • Az ablak melletti falak általában szintén kihasználatlanul maradnak. Szerelj fel pár polcot és állítsd ki rajtuk a könyvgyűjteményedet.
  • További ötletekért látogass el a Biano oldalára.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában