szponzorált tartalom

2020.12.21. 12:20

Három érv a műbőr anyag használata mellett

Előfordul, hogy legyintenek a műből anyag kapcsán, amikor a méteráruk felhasználási lehetőségeiről van szó, ám nem szabad ennyivel elintézni ezt a sokoldalú, strapabíró megoldást. Összeszedtük a legfontosabb előnyeit.

duol.hu

Forrás: A fotó forrása:TaraPatta / Shutterstock.com

Kedvező ár

Nehéz dolga van a műbőrnek, nem mindenki sorolja ugyanis az anyagot a minőségi méteráru kategóriájába. Az igazi bőr mellett a műbőr olykor „mostohagyerek”, olcsó másolatot sejtenek mögötte az emberek. Ez azonban tévedés! A műből felhasználása már kifejezetten hasznos lehet számtalan területen, a legjobb méterárukkal összevetve kiváló tulajdonságokat mutat. Álszentek lennénk azonban, hogy nem azzal az előnyével kezdenénk, amely miatt sikerült betörnie a népszerűségbe, ez pedig a kedvező ára. A műből sokkal olcsóbb az igazi bőrnél, mindez azonban semmit nem érne, ha cserébe gyenge lenne a minősége. Ez azonban nincs így, a műbőr úgy képes megfelelő színvonalat hozni, hogy az előállítása költséghatékony.

Sokoldalúság

Fotó: A fotó forrása:TaraPatta / Shutterstock.com

Alig találunk olyan területet, ahol a klasszikus műbőr anyag ne lenne felhasználható. Ez a szintetikus méteráru a hordozójától függően alkalmas lehet ruhák és cipők készítésére, divatipari kiegészítők megalkotására, székek, kanapék, ágyak kárpitjának, falburkolatként alkalmazva, vagy éppen gépjárművek utasterének díszítésére. A műbőr mindenre jó, ám tudni kell, melyik alkalmazási területre milyen típus lehet a legalkalmasabb. Ha ez megvan, nyert ügyünk lesz, hiszen bármit is alkossunk műbőrből, az az előállítását tekintve kifejezetten kedvező összegbe kerül, ennél fogva bátrabban kísérletezhet az ember.

Széles választék

Műbőrből minden méret és szín elérhető, semmiféle kompromisszumot nem kell kötni az alkotás során. Olyan szabadságot biztosít, amely más anyagoknál a legtöbbször csak korlátok között elképzelhető. A műbőr kopásálló, könnyű tisztítani, ha pedig mégis megsérül, problémamentesen, alacsony kiadással megoldható a cseréje. Napjainkban már egyáltalán nem kellemetlen, ha valahol műbőrrel helyettesítik az igazi bőrt, hiszen egyre minőségibb, magasabb színvonalú anyagok készülnek a modern eljárásoknak köszönhetően. A műbőr a lehetőségek anyaga, amely szinte az összes felmerülő igényre képes választ adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában