szponzorált tartalom

2019.09.27. 09:13

Ha zuhanykabint választunk…

Egyre többen választják a praktikus zuhanykabinokat, amelyek rendkívül gyors tisztálkodást és azonnali felüdülést nyújtanak a használójuk számára. Ideális választást jelentenek olyan fürdőszobákban, ahol helytakarékos megoldásra van szükség. Zuhanykabint választani azonban nem is olyan egyszerű, mint elsőre tűnik. Mit kell tudni róluk és mit tartsunk szem előtt a kiválasztás során?

Ha zuhanykabint szeretnénk vásárolni, a bőség zavarával fogunk szembesülni. Szerencsére kellő körültekintéssel meghozhatjuk a legjobb döntést.

Mindenekelőtt szükségünk lesz egy mérőszalagra. Amennyiben a fürdőszoba átlagos belmagassággal rendelkezik, illetve nem tetőtéri kialakítású, az esetben a kabin magasságával nem kell különösebben foglalkoznunk, annál fontosabb viszont a szélesség és a mélység megválasztása. Sokféle mérettel találkozhatunk, így könnyedén találhatunk számunkra megfelelőt, csak azt kell eldönteni, valójában mekkora a megfelelő…

Figyeljünk arra, hogy a belépéshez és a kilépéshez is elegendő szabad terület álljon rendelkezésre, emellett az sem mellékes, hogy a tisztítás során kellően hozzáférhetünk-e minden oldalhoz. Persze, ha tehetjük, válasszuk a nagyobb alapterületű kabinokat, amelyek kényelmesebb zuhanyzást tesznek lehetővé.

Érdemes alaposan szemügyre venni a zuhanykabinok anyagát is. Ahogyan lenni szokott, a magasabb minőséget képviselő anyaghasználat rendszerint magasabb árral jár együtt. Érdemes a legjobb ár-érték arányt keresni.

A zuhanykabinok között rendszerint kétféle anyaghasználattal találkozunk. Az olcsóbb megoldás a műanyag; ez gyakran valamilyen polikarbonátból készül, de a klasszikus plexi alkalmazása is igen gyakori. A korszerű műanyagokon kevésbé látszik a „műanyagosság”, a jobb termékek kifejezetten igényes kinézettel rendelkeznek. A kabinok másik típusa biztonsági üvegből készül. Ezek valóban „üveghatásúak”, ennek megfelelően rendkívül szépek.

Ha az anyaghasználat kerül szóba, természetesen érdemes foglalkozni a zuhanytálca anyagával is. Ez elsősorban a kabin tartóssága miatt fontos szempont. Minél nagyobb igénybevételnek szeretnénk kitenni a leendő zuhanykabinunkat, annál nagyobb figyelmet kell fordítanunk a tálca megválasztására. A leggyakrabban akril, kerámia és műmárvány termékkel találkozunk.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül az árak mellett.

A zuhanykabinok árszabása igencsak széles skálán mozog; a legolcsóbb kabinok és a prémium kategóriás termékek árai között sokszoros különbséget tapasztalhatunk. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy mennyit érdemes fizetnünk a kabinért. A különböző „extrák”, a jobb anyaghasználat, egy-egy szokatlan megoldás emelheti az árat, csupán az a kérdés, hogy mindezekre szükségünk van-e. A tartósság és a megbízhatóság nem feltétlenül van összhangban az árral, de a legtöbb esetben a kicsit magasabb árkategóriák tekinthetők strapabíróbbnak.

Szinte lehetetlen minden szempontot felsorolni, amit érdemes lehet szem előtt tartani a kiválasztás során. Vegyük szemügyre az ajtó nyitásának módját, a görgők anyaghasználatát – ha a kiszemelt kabin rendelkezik egyáltalán görgős megoldásokkal-, vizsgáljuk meg a tömítések anyagminőségét is! Némi odafigyeléssel biztosan megtaláljuk a számunkra tökéletes zuhanykabint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában