szponzorált tartalom

2019.07.22. 10:57

Fókuszban az ipar, a duális képzés és a felsőoktatás

Országosan számos felsőoktatási intézmény kínál ipari és munkaerőpiaci igényeknek megfelelő gyakorlatorientált szaktudást nyújtó képzéseket.

A cégek számára is kiváló lehetőség, hiszen így maguk nevelhetik ki a leendő „utánpótlást”, akikkel a jövőben együtt kívánnak dolgozni. Ez a hallgatók számára szintén előnyös, hiszen tapasztalatot szerezhetnek már az egyetemi éveik alatt, melynek köszönhetően még értékesebb szereplőivé válnak a munkaerőpiacnak.

Természetesen nem csak a szaktudás miatt érdemes duális képzést választani, hanem a versenyképes anyagi támogatás miatt is, amelyben a duális képzésben résztvevők részesülhetnek. A hallgatók jelentős része manapság a duális partnerek alapján választ felsőoktatási intézményt.

Duális képzésre az általános felvételi eljárás során, vagy a képzés első félévében lehet jelentkezni. Alapfeltételnek számít a nappali tagozatos jogviszony és az államilag támogatott képzési forma.

A Dunaújvárosi Egyetem széles, magas színvonalú partneri körrel rendelkezik, ahol a hallgatók nem csak tudást és tapasztalatot szerezhetnek, hanem karrierjüket is megalapozhatják.

A 2014/2015-ös tanévtől kezdve indít a Dunaújvárosi Egyetem duális képzéseket. Alkalmazott tudományok egyetemeként fontos ipari, kutatási, oktatási területének magasabb szintre emelése. Közel 30, országosan elismert, a versenyszféra élmezőnyébe tartozó partnerrel rendelkezik az intézmény. A képzésről, az egyetem partnereiről és a jelentkezés módjáról az intézmény honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők (http://www.uniduna.hu/dualis).

A Dunaújvárosi Egyetem az alábbi alapszakokon indít duális képzést:

  • anyagmérnök,
  • gazdálkodási és menedzsment,
  • gazdaságinformatikus,
  • gépészmérnöki,
  • mérnökinformatikus,
  • műszaki menedzser,
  • műszaki szakoktató.
  • Fontos kiemelni, hogy emeltszintű érettségi, és középfokú nyelvvizsga bizonyítvány nélkül utoljára 2019. július 27. és 2019. augusztus 7. között van lehetőség jelentkezni egyetemi alapképzésre. A pótfelvételi során a Dunaújvárosi Egyetem minden képzését meghirdeti nappali és levelező tanrendben.

    A Dunaújvárosi Egyetem Duális képzését az EFOP-3.5.1-16-2017-00006 projekt segíti.

     

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában