szponzorált tartalom

2019.08.08. 16:22

Egyediség a konyhában: az elemes konyhabútor

Akár szeretünk a konyhában tevékenykedni, akár nem, a konyha a nappali mellett a lakás egyik központi helyisége. Álmaink konyhabútorát ma már viszonylag egyszerűen megtervezhetjük az elemes konyhabútorok segítségével.

Vár hívogató lehet a konyhabútor megtervezését egy lendületes, gyors folyamat eredményeképp letudni, azért ez mégsem túl ideális ötlet – ez egy összetett, alapos átgondolást igénylő tervezési folyamat, melyet ha elkapkodunk, akkor könnyedén lehet, hogy nem kevés bosszankodást, és anyagi károkat okozunk saját magunknak.

A konyhabútorok fajtái

A konyha kialakításakor alapvetően két út áll előttünk: dönthetünk, hogy konyhabútor blokkokból, vagy konyhabútor elemekből szeretnénk megalkotni a helyiséget. Míg a blokk konyha részét képzik a beépített konyhafelszerelések is, addig az elemes opciónál minden egyes elemet és berendezést mi magunk választunk ki.

Mindkét esetben előfordulhat sajnos, hogy az elemek, blokkok méretei sehogy sem passzolnak konyhánkba. Ebben az esetben választhatunk egyedi tervezést is, mely során a konyhabútort teljesen személyre és méretre szabva készítik el, így nem kell többet aggódnunk a méretek miatt.

A praktikusság

Az elemes konyhabútor különböző elemei kiválóan kombinálhatóak, a több elem több választási lehetőséget tesz elérhetővé ugyanakkora felületre, mint blokk konyha esetében. Általában legalább 40-50 elem közül választhatunk, de nem ritka, hogy egy-egy gyártónál akár 100-ra rúgjon a választható elemek száma.

Nyilvánvalóan rengeteg színből, designból és stílusból választhatunk, ami azonban még ezeknél is fontosabb lehet, az a praktikum. Alapos átgondolást igényel minden apró részlet: a konyhapult, a polcok, alsó szekrények szintje, felső szekrények magassága; az elemek, berendezések elhelyezkedése, sorrendje; a nyíló szekrényajtók iránya; de még a szekrények, fiókok fogantyúja is.

A konyha tervezése során legyünk nyitottak az újra! Manapság már számos olyan opció van, amiről könnyedén lehet, hogy nem is hallottunk, ám kis ráfordítással jelentősen egyszerűsítené, vagy megkönnyítené mindennapjainkat. Ilyen lehet például a beépített szelektív szemetes, a beépített, előhúzható vágódeszka, vagy például az okostelefonról irányítható világítás is.

Ne féljünk tehát az újtól, és ne féljünk segítséget sem kérni: könnyen lehet, hogy egy szakember pillanatok alatt megoldást talál a felmerülő problémánkra, mely miatt napok óta álmatlanul forgolódunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában