szponzorált tartalom

2020.01.17. 10:41

Az animációs filmek megalkotásának esszenciális hozzávalói

Érdekel az animációs filmek elkészítésének a folyamata? Szeretnéd tudni, hogy mire van szükség egy ilyen videó megalkotásához? Szívesen készíttetnél animációt a saját vállalkozásodra szabva?

Ebből a bejegyzésből megszerezhetsz minden olyan tudnivalót, amire szükséged lehet. Lépésről lépésre mutatjuk be ugyanis az animációs videók létrejöttének a procedúráját, egyúttal az esszenciális hozzávalókra is külön ki fogunk térni.

Nélkülözhetetlen hozzávalók egy animációs film létrejöttéhez

Az egyik fontos kellék az anyagi és időbeli ráfordítás. Az alkotás folyamata sok munkaórát emészthet fel, mert a legapróbb mozdulatok megrajzolásánál a precizitásnak és pontosságnak kiemelt szerepe van. A minőségi végeredményhez pedig költséges hardverekre és szoftverekre is szükség lesz, tehát az anyagi feltételek megteremtése kulcsfontosságú.

A létrehozott animáció pozitív fogadtatásának az esélyét tovább növeli, ha egy jó sztori húzódik meg a hátterében. A kreativitás és az értékes ötlet tehát komoly erőforrásnak bizonyulhat.

Fontos továbbá megemlítenünk a felkészült és együttműködésre képes csapat meglétét is. Az eltérő skillekkel rendelkező, ugyanakkor összehangolt működésre képes csapattagok ereje ugyanis nemhogy összeadódik, hanem sok esetben fel is szorzódik.

Így épül fel egy animációs film készítésének a folyamata

Rendszerint brainstorminggal veszi kezdetét az alkotás. Az ötletelésbe kivétel nélkül bárki beszállhat, ideális esetben pedig maga a megrendelő indítja el az ötlet cunamit.

Aztán színre lép a forgatókönyv írója, és a partnerrel egyeztetve megalkotásra kerül az animációs film szövegezése. Szükség esetén felveszik a narrációt, megvágják a hanganyagot, egyúttal a háttérzene kiválasztására is sor kerül.

A storyboard létrehozása is elengedhetetlen a minőségi végeredmény eléréséhez, a partnerrel való egyeztetés pedig szintén javasoltnak számít még az animálás kezdete előtt. Amikor létrejön a megállapodás a háttérről és a karakterekről, akkor indulhat is a gyártás.

Vagyis sor kerül a képek megrajzolására, majd a rendelkezésre álló képek, hangok és szövegek formába öntése is megtörténik. Egy kis finomhangolás, és már készen is van az animációs film.

Az egyediségben rejlő extra hozzáadott érték

A vállalkozásod, a terméked vagy szolgáltatásod, a „miért” kérdésre adott válaszod az, ami különlegessé teheti az elkészült animációs filmed. Sablonos és semmitmondó megoldásokból tucatnyi létezik, neked viszont kerülnöd kell a szürke megoldásokat.

Ha beleteszed a kreativitásodat, ötletekkel és víziókkal bombázod a kivitelezőket, akkor bizony nagyot szólhat a saját animációs filmed. Ennek pedig igencsak pozitív fogadtatása lehet a piac részéről is, komoly elérést biztosítva ezáltal az online felületeidnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában