szponzorált tartalom

2020.10.16. 11:46

A magvak jótékony hatása

Te is hallottad már, hogy a különböző olajos magvak milyen jó hatással vannak a szervezetre? Nem csak egészségesek, de emellett a jóllakottság érzését is keltenek benned. De arra figyelj, hogy egyiknek a fogyasztását se vidd túlzásba, hiszen jóból is megárt a sok!

Miért szeretjük?

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik a különböző olajos magvak rendszeres fogyasztása, de vigyázni kell velük, mert nagyon etetik magukat, így ha egyszer elkezded, nagyon nehéz megálljt parancsolni a falásuknak.

Külön érdekesség, hogy ezekben az apró finomságokban rengeteg energia és növényi fehérje, különböző rostok, jelentős mennyiségű antioxidáns, különböző vitaminok és persze ásványi anyagok vannak.

Mivel felszívódás tekintetében elég lassúk, így hamar eltelünk velük, ami megakadályozza, hogy csak ezeket fogyasszuk egész nap.

Mivel természetes és egészséges összetevőket tartalmaznak, így nem véletlen, hogy a paleolit életmód egyik alapját is képezik a különböző olajos magvak. Hiszen a paleolit életmód egyik legfontosabb eleme, hogy olyan termékekre, alapanyagokra összpontosítsunk, amik a természetben előfordulnak, azaz kerüljük a mesterséges, feldolgozott ételeket. Ennek pedig a magvaktökéletesen megfelelnek.

A legnépszerűbbek

Az egyik kiemelkedő webáruházban, ami segít eligazodni a paleo útvesztőjében, a PaleoCentrumnál számos magot találhatunk, amik rendkívül finomak és persze messzemenőkig egészségesek.

A chia mag az egyik superfood, mivel kiemelkedő élelmirost-forrás, és számtalan vitamint, antioxidánst tartalmaz, amit másképp csak többféle étel fogyasztásával lehetne bevinni a szervezetbe. Remek reggeli indítás, de nagyon fontos, hogy a meghatározott mennyiségnél többet ne fogyassz, mert abból könnyen probléma lehet.

Mandula, kesudió, mogyoró és napraforgómag? Mindegyik rendkívül sok jótékony összetevőt tartalmaz, így a szervezeted számára meghatározó lehet a fogyasztásuk. Lehetőleg mindegyikből fogyassz naponta egy kisebb marékkal. A legjobb, ha összekevered őket, és időnként csipegetsz a nap folyamán.

Ha inkább salátába tennéd vagy kenyérre szórnád, akkor érdemes a lenmaggal, chia maggal, szezámmaggal próbálkoznod.

A pisztácia szerelmeseinek is nyújt megoldást a PaleoCentrum, hiszen hámozott és héjas változatban is elérhető a kínálatukban. Igazi csemege és remek megoldás a nassolás kiküszöbölésére.

Eddig úgy érezted, hogy a paleolit életmód követői csak salátát rágcsálnak egy kis hússal? Látod, hogy egyáltalán nem igaz ez a sztereotípia, hiszen az olajos magvakat minden életmód támogatja, mivel annyi jótékony hatással rendelkeznek. Ne habozz, szerezd be még ma azt, amit szeretsz, és fogyassz olajos magvakat, amikor csak tudsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában