szponzorált tartalom

2021.03.01. 09:29

A játék konyha előnyei messze túlmutatnak a szórakoztatáson

A játék konyha révén, a gyerekek bepillantást nyerhetnek a felnőttek világába, legalább is annak egy részébe.

Cute little girl playing on toy kitchen

Fotó: Myron Standret

A különféle interaktív tevékenységeknek köszönhetően játszva tanulhatnak és fejlődhetnek. A játékok a kicsik személyiségét, képzelőerejét és kreativitását egyaránt fejlesztik. A felnőttek utánzásával szabadjára engedhetik a fantáziájukat, és különböző, akár otthon vagy éttermekben látott szituációkat is megeleveníthetnek.

Mi a siker titka?

A gyerkőcök a játszás során a szakács, a felszolgáló vagy épp a vendég szerepét is magukra ölthetik. Ezekben a helyzetekben csakis akkor tudnak hitelesen alakítani, ha folyamatosan fejlődnek és egyre jobban megismerkednek a fontos kiegészítőkkel és kifejezésekkel.

Babakonyha kiegészítők

A fa kiskonyha számtalan tartozékkal rendelkezhet, például edénykészlettel, kávéfőzővel, tortával és természetesen a gyümölcsös, zöldséges kosárral. A használatukkal az udvarias viselkedés alapszabályait sajátíthatják el úgy, hogy közben a kommunikációs készségük is javul.

Út a felnőtté válás felé

A hivatások megismerésével és imitálásával az apróságok az otthoni környezetben kerülhetnek közelebb a valódi élet számos kihívásához. A szerepjátékok által szembesülnek majd bizonyos problémákkal és még nézeteltérésekbe is kerülhetnek a játszótársakkal, de ezek mind hozzájárulnak a fejlődésükhöz.

A természetesség jegyében

Minden szülő a legjobbat szeretné a gyerekének. Manapság a műanyag helyett jobb választásnak bizonyulnak a natúr, fa eszközök. A kiváló minőségű tárgyak megvételével az apák és anyák biztonságban tudhatják a szemük fényét, aki önfeledten játszhat majd a megbízható kellékekkel.

Játék konyha kisfiúknak és kislányoknak

Tévedés azt hinni, hogy az efféle szerepjátékok csak a lányoknak szólnak. A fiúk előszeretettel próbálják ki magukat séfként, kíváncsian mérve fel a sajátos helyzeteket. Testérpárnak is tökéletes ajándék lehet a gyerekkonyha.

A felnőttek is bekapcsolódhatnak

A pszichológusok szerint még jobban elmerülnek a kalandokban a kicsik, ha a szülők, nagyszülők is részt vesznek a különböző tevékenységekben. Ezáltal megfigyelhetik az emberek reakcióit, válaszait és érzéseit is, amiből szintén fontos következtetéseket vonhatnak le

Legfontosabb 7 előny

Számos pozitívumot tartogat egy játék konyha az apróságoknak:

  • valódi élethelyzetekben próbálhatják ki magukat
  • fejlődik a kreativitásuk és a kritikus gondolkodásuk
  • a szociális készségeik, kommunikációs képességeik javulnak
  • könnyebben megtanulják az udvarias viselkedést
  • játszva sajátíthatnak el bizonyos ismereteket
  • a lehető legegyszerűbben tudják felfedezni a környezetükben található kellékeket
  • ösztönözhetik az öntudatokat, fényt derítve az erősségeikre
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában