szponzorált tartalom

2018.08.06. 03:00

A jakuzzi jótékony hatásai

A jakuzzi jótékony hatásairól sokszor és sok helyen lehetett már olvasni, hol ezt, hol azt, azonban csak nagyon kevesen gyűjtik össze teljes egészében mindazt, hogy egy masszázskád milyen sokféle jótékony hatást is képes gyakorolni szervezetünkre.

Az alábbiakban mi most ennek tettünk eleget, melyek egy jakuzzi előnyei:

Mit jelent jakuzzizni

A jakuzzi nem más, mint a hidromasszázs alkalmazása, aminek a lényege az, hogy a víz és a levegő tökéletes összhangjával fokozható lesz a vérkeringés. A masszázst minden esetben egy olyan vízsugár végzi, amely a meleg víznek és a friss levegőnek a keverékéből tevődik össze, ezáltal a kádban elmerülő test képes elveszíteni ebben az állapotban a testsúlyának 90 százalékát, ezáltal az izmok és az ízületek egyaránt felszabadíthatók a nagy teher alól, ami a stresszmentesítés és a rekreáció egyik alapjának tekinthető.

Az erőteljes vízsugár mindemellett képes ellazítani a megfeszült izmokat, és megnöveli az endorfin termelését, ami nemcsak természetes fájdalomcsillapítóként funkcionál majd, hanem mindezen felül a kiegyensúlyozottságot és a boldogságérzetet is növeli. Ezen felül a pezsgő meleg víz képes biztosítani a szellemi és az értelmi felfrissülésünket is.

Fotó: pixabay.com

A jakuzzi előnyös hatásai

A masszázsmedence egyik legnagyobb előnye alighanem az, hogy képes nagyszerűen enyhíteni a különféle vérkeringési- és anyagcsere zavarokat. Ezt elsődlegesen a test hőmérsékletének növelése mellett azzal éri el a hidromasszázs, hogy felgyorsítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást, és többszörösére növeli a sejteknek szállított oxigén és tápanyag mennyiségét.

Mivel fizikailag és érezhetően csökkenti a vízben a testsúly mértékét, a jakuzzival enyhíthetők a különféle mozgásszervi panaszok is, hiszen nem elég, hogy az izmok és az ízületek felszabadulhatnak a teher alól, mindemellett a szövetekkel együtt ellazulhatnak, és enyhítik a problémákat, akár még a reumás fájdalmakat is.

A jakuzzi által könnyebben megelőzhetővé válnak továbbá a visszerek, valamint az olyan bőrbetegségek, mint a cellulitisz. A hidromasszázs ezt annak köszönhetően éri el, hogy rendkívül jótékony hatást gyakorol a keringésre és az anyagcserére is, ezáltal képes arra, hogy gyors távozásra bírja szervezetünkből a különféle méreganyagokat, amelyek felhalmozódása elősegíti az imént említett két elváltozás kialakulását.

A jakuzzi általános masszázshatásának köszönhetően a fúvókákon át áramló víz képes átmasszírozni és ellazítani az izmokat, éppen ezért a fürdő rendszeres használata egészségjavító hatással bír.

Ezen felül a jakuzzi a meleg vízben való ellazulás által képes csökkenteni az izmok feszülését, a szívverés gyorsaságát, a fejfájást és a krónikus fájdalmakat, ezáltal magát a stresszt is. Bizonyított, hogy a jakuzzi sokkal pihentetőbb alvást garantál számunkra, hiszen az ellazulást követően az izmok feszülése elmúlik, az idegrendszer megnyugszik, és ez az állapot ideálisabb a pihenéshez.

A jakuzzi ezen felül ideális egyedül vagy barátok társaságában is arra, hogy lelki feltöltődést biztosítson számunkra, hiszen a rohanó világban általában úgyis annyira kevés időt szánunk arra, hogy nyugalomban elgondolkozzunk a világ dolgain. A rendszeres jakuzzizástól egyébiránt általános állapotjavulást is várhatunk, így sérülések vagy betegség után gyorsabb lehet a regeneráció, hiszen a pezsgőfürdő növeli a vérkeringést, ezzel pedig javítja a természetes ellenálló képességünket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában