hirdetés

2021.02.21. 15:11

A Dal 2021: Hamarosan kiderül, melyik lesz az év magyar slágere

Hazánk egyetlen dalversenyében már tizedik alkalommal keresik az ország slágerét. Parádés válogatók után kialakult A Dal 2021 elődöntős mezőnye, és elindult az online Akusztik Dalverseny is. A Duna Televízió nézői szombatonként 19.35-től lehetnek részesei az év dala kiválasztásának, amelyet egy ország dúdol majd.

PR-cikk

Forrás: MTVA

A műfajában egyedülálló műsornak a dalok és a szövegek állnak a középpontjában. „Ez nem tehetségkutató. A tehetségeket ebben a műsorban nem kell keresni, maguktól jelentkeznek” – hangsúlyozta Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere, a zsűri tagja. Ez a második alkalom, amikor kizárólag magyar nyelvű szerzeménnyel lehetett jelentkezni, ezáltal ösztönözve az új magyar könnyűzenei művek megszületését. A Dal másik különlegessége a műfaji sokszínűsége, mindenki megtalálhatja a saját ízléséhez illőt. A Dal 2021 az indulása óta bővelkedett a látványos produkciókban és a slágergyanús szerzeményekben. Az elmúlt négy hétben kialakult az elődöntő húszfős mezőnye a zsűripontok és a közönségszavazatok alapján.

A következő két elődöntő során 10-10 produkció kap lehetőséget, hogy immár akusztikus változatban mutatkozzon be a show-ban. A rock szerelmesei szoríthatnak a ’legmetálosabb’ zsűritag, Nagy Feró kedvenceiért: Beneath My Skin – Ébredj!, Down For Whatever – Zuhanás, Tortuga – Törnek az ablakok. A könnyedebb pop-rock műfaj kedvelőinek kedvence lehet: Andelic Jonathan – Áldom, Kaukázus – Egyetlen szó, Mudfield – Nincsen szerencsém, Szabó Leslie – Legyen másnak is jó. A mainstream paletta is színes: AnevemAndras – Hazaérek majd, GERENDĀS feat. Dárdai Blanka – Senkié, Hajdu Erik – Szürke madár.

Vincze Lilla a műsor eMeRTon-díjas zsűritagja kiemelte, hogy „Fontos a művészi koncepció erősítése, az eredeti gondolkodás a zenében és a szövegben.” Ennek ékes példái a mezőny értékőrző szerzeményei: Galda Levente – Eredő, Noémo – Hableány, Pink & the Panthers – Sodor a szél, Süle Zsolt – Befúj, Swing a la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos – Maradok. Továbbá a lírikusabb művek, amelyek mély mondanivalót dolgoznak fel ehhez illeszkedő zeneiséggel: BariLaci – Féltelek, Katona Petra – Viszlát múlt, Nagy Szilárd feat. Ragány Misa – Drága hazám, Radics Gigi – Egy vagy velem, Szőke Nikoletta – Új esély.

Az első elődöntőben az alábbi 10 dal már akusztikus verzióban hangzik el:

Fotó: MTVA

A dalok akusztikus feldolgozása tovább erősíti a műfaji sokszínűséget és „a szövegre helyezi a hangsúlyt, így kiderül, mi van a zene mögött” – vélekedett Ferenczi György, a Rackajam frontembere, a zsűri új tagja. A top 40-be jutott valamennyi szerzemény részt vesz az online Akusztik Dalversenyben. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség idén is online szavazáson döntheti el, melyik feldolgozás nyerje A Dal 2021 Akusztik fődíját. A versenydalok meghallgathatók a műsor hivatalos online felületén: mediaklikk.hu/adal2021/akusztik, szavazni szintén ezen az oldalon lehet, március 10. éjfélig.

A Dal 2021 – március 13-ig szombatonként 19.35-től a Duna Televízió műsorán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában