Szponzorált tartalom

2022.05.23. 02:00

Hogyan válasszuk ki a tökéletes szandált nyárra? Adunk pár tanácsot

A nyár egy olyan időszaka az évnek, amikor nem lehet elég odafigyeléssel kiválasztani a megfelelő lábbeliket. Legyen szó alkalmi szandálról vagy egy csinos hétköznapi darabról, kiemelten fontos odafigyelni a részletekre. Hogy miért? Egyrészt nyáron sokkal többet járunk gyalog – nem csak a vakációk alkalmával, de akár egy városi fagyizás során is több kedvünk van sétálni. Másrészt a kánikulában a bőrünk is jóval érzékenyebb. A lábunk könnyen bedagadhat, ezért sokkal körültekintőbbnek kell lenni még a szandálok kiválasztásának esetén is.

Forrás: ccc.eu/hu

Milyen anyagú legyen a szandálunk? 

A nagy melegben egyáltalán nem mindegy, hogy a szandál mennyire szellőzik. Hiszen a szandálok hiába nyitott lábbelik, mégis akadnak köztük olyan fazonok, amelyeknek akadnak zártabb részeik. Ha túl zárt az adott szandál, akkor a forróságban könnyen beizzadhat a lábunk, aminek csúnya vízhólyagosodás lehet a vége. Azonban nem csak a fazon, de az anyagválasztás is kiemelten fontos ebben az esetben. A különféle PVC alapanyagú szandálpántok ugyanis gyakran kisebesítik az érzékeny bőrt, ami a nyári melegben még inkább kényelmetlenné válik. Ennek az az oka, hogy a lába mindenkinek megdagad kissé, ha nagyon nagy a meleg – ezen túl pedig a bőr is sérülékenyebbé válik. Ezért a legjobb megoldás, ha textil vagy bőr anyagú szandált választunk. Persze egy esti partira alkalmi szandál esetén nem szükséges ekkora figyelmet fordítani az anyagválasztásra, hiszen ekkor már nincs akkora forróság.

Forrás: ccc.eu/hu

A szandálok pántjainak típusa

Az egyik legsarkalatosabb kérdés szandálok esetén a pánt típusának kiválasztása. Nincs is annál rosszabb, mint mikor élveznénk a meghitt nyári sétát, és egyszer csak szinte húsba vágóvá válnak szandálunk pántjai. Ez pedig közel sem olyan ritka, mint azt hinnénk. A nagy forróságban ha sokat sétálunk a vékony pántú szandálok szinte szögesdrótként képesek a bőrünkbe vágni. Ezért ilyenkor jobb elkerülnünk az ilyen típusú szandálokat – kivéve természetesen, ha a pántok állíthatóak, mondjuk egy saru jellegű lábbeli esetén. Az sem túl szerencsés, ha a szandálok pántjai a sarkunkat keresztezik, mert idővel ezek is felhólyagosíthatják a kánikulában érzékennyé váló bőrünket. Tehát a legjobb választás, ha vastag pántú és a sarkunkat teljesen elfedő vagy szabadon hagyó szandált nézünk magunknak a legmelegebb napokra.

Sarkas problémák

Ha szeretnénk csinosak lenni és kényelmesen sétálni pár kilométert a meleg nyári napokon, akkor fontos végiggondolni azt is, hogy milyen sarokkal rendelkezzen a szandálunk. A sarok nélküli szandálok idővel kényelmetlenné válhatnak, ezért egy kisebb sarok mindenképp fontos lehet. A túl nagy sarkak viszont szintén nem ajánlottak – ezért a legjobb, ha a szandálunk vastag, közepes sarokkal rendelkezik. A CCC oldalán viszont szerencsére mindenféle típusú szandált megtalálhatunk. Ráadásul nem csak a webáruházukban vásárolhatunk kényelmesen, de egy kellemes nyári séta alkalmával személyesen is betérhetünk felpróbálni, akár a webshopból kinézett darabokat is a CCC bármelyik üzletébe. Érdemes tehát betérni hozzájuk, hiszen folyamatosan különféle akciókat kínálnak a vásárlóik számára – így pedig olykor szinte féláron is hozzájuthatunk egy-egy csinos szandálhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában