Pr-cikk

2022.03.16. 10:24

Felkészülés krízishelyzetekre – miket érdemes beszereznünk otthonra?

Manapság számtalan különféle krízishelyzet közepén találhatjuk magunkat, amikre nem árt, ha megfelelően felkészülünk. Épp elég a vírushelyzet alatti lezárásokra gondolnunk, vagy a jelenleg szomszédunkban zajló háborús helyzetre. Bár kis hazánk átvészelt eddig mindent, azonban megéri betáraznunk pár dolgot, amik feltétlen jól jöhetnek a meredek helyzetben. Lássuk tehát, mik is ezek pontosan.

Víz

Talán a legfontosabb dolog, amire szükségünk lehet, az az ivóvíz. Sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő, és bár élelem nélkül hetekig túlélhetjük, addig víz nélkül ez az idő csupán pár napra korlátozódik. Feltétlen érdemes tehát bespájzolnunk pár liter ásványvizet a kamránkba, ha valóban felkészültek akarunk lenni.

Tartós élelmiszer

A tartós élelmiszer felhalmozása persze mindenkinek eszébe jut ilyenkor, azonban van egy nagyon fontos szempont, ami alapján a leginkább érdemes vásárolnunk. Az ideális választást ugyanis a főzés nélkül elkészíthető ételek jelentik. Semmire sem megyünk a húsokkal, ha nincs áram a hűtőszekrényhez – ahogyan a tésztákat sem tudjuk gáz nélkül megfőzni. A konzervek és a különféle kekszek viszont ideális megoldást jelentenek erre a problémára.

Zseblámpa, rádió, elemek

Feltétlen szükségünk lesz világításra, ahogyan a hírekről sem árt tájékozódnunk egy esetleges áramkimaradás idején. Az akkumulátoros változatokkal viszont ilyenkor nem sokra megyünk. Tehát a legjobb választás, ha a klasszikus elemmel működő darabokat vásároljuk inkább. Természetesen ezek mellé érdemes nagyobb mennyiségben tartós elemeket is felhalmoznunk. Ezeket a hasznos dolgokat bármelyik nagyáruház kínálatában megtalálhatjuk, akár az Alza oldalán is bőven válogathatunk közülük.

Gyógyszerek és kötszerek

Feltétlen megéri betáraznunk lázcsillapítókból és antibiotikumból. Ezen felül pedig érdemes beszereznünk valamilyen sebfertőtlenítőt. Továbbá gézlapokat, fáslit és legalább néhány sebtapaszt.

Láthatjuk tehát, hogy nem feltétlen a legbölcsebb döntés egy esetleges krízishelyzetben a liszt és a vécépapír eszeveszett vásárlása, hiszen sokkal fontosabb dolgok vannak, amikre szükségünk lehet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában