Pr-cikk

2022.01.25. 10:34

Divatos tapétaminták 2022-ben

Az új év új trendeket is tartogat számunkra, ám ez nem korlátozható pusztán az öltözködésre. A lakberendezést sem hagyja érintetlenül az őrült iramban száguldó divathullám, mi pedig kedvünkre válogathatunk idén is gazdag kínálatából. Nézzük tehát, mik a legtrendibb tapétaminták 2022-ben.

3D-s tapétaminták

Az új évben tarolnak a futurisztikus, háromdimenziós mintákkal ellátott tapéták. A modern technológia jóvoltából ezek a mai modern darabok szinte teljesen élethű képet adhatnak szobánk falán. Legyen szó egyszerű geometriai formákról, természeti képekről vagy valamilyen absztrakt mintázatról, egy ilyen tapéta lenyűgöző hatást kelthet a megfelelő helyiségben. Ezt viszont fontos kiemelnünk, tehát tényleg a megfelelő lakberendezési stílus elemeként érdemes csak ilyen tapétát választanunk. Egy skandináv minimalista berendezést egy ilyen intenzív tapéta könnyedén elronthat – még akkor is, ha színében megfelelően passzol.

Geometrikus formák

Idén is tarol a minimalizmus. A skandináv letisztult lakberendezés és a japán zen buddhista puritánság eléggé viszi a prímet a lakberendezés terén 2022-ben is. Ha pedig úgy döntünk, hogy valamilyen tapétával szeretnénk megdobni otthonunk stílusát, keresve sem találhatnánk jobbat egy visszafogott színezetű, diszkrét geometrikus mintánál. Ha a függöny vagy a bútorok mintázatával összepárosítjuk, akkor pedig lenyűgöző hatást kelthet. Viszont jegyezzük meg, hogy az ilyen minimalista stílusú lakberendezéshez nem túl jó ötlet az egész szobát letapétázni. Általában egy falat szoktak befedni a szobában tapétával, ami egy ízléses díszítőelemként van jelen – tehát nem a festést váltjuk ki vele.

Természeti minták

A fentebb már említett naturalista, minimalista stílusokhoz kiválóan passzolhatnak a különféle természeti képeket ábrázoló tapéták vagy poszterek. Egy puritán, zen stílusú nappaliba például mutatós díszítőelem lehet a kanapé mögötti falra egy bambuszos posztert elhelyezni. A különféle kisebb patakokat, vízeséseket és követ ábrázoló tapéták úgyszintén nagy sikert arathatnak az efféle dizájn mellett. Tehát ha ragaszkodunk a modern minimalizmushoz, de mégis szeretnénk egy kis színt vinni otthonunkba, feltétlenül próbáljunk meg egy ilyen tapétát.

Retro darabok

A retro stílus visszatérő eleme a lakberendezésnek is. A különféle vintage bútorok mellé pedig keresve sem találhatunk jobb tapétát, mintha a klasszikus, ódon mintázatok között nézelődünk. Ma már vadonatúj kiadásban találhatunk még akár a hatvanas évek stílusát idéző tapétákat is. Ezekkel pedig garantáltan megadhatjuk otthonunknak azt a klasszikus eleganciát, ami felötlött elménkben. A különféle műselyem darabok igazán mutatósság tehetik otthonunkat, ha sikerül az egész helyiségre kiterjesztenünk ezt a dizájn.

Nos, ezek volnának idén eddig a legmenőbb tapétaminták. Válogassunk bátran köztük, és ne idegenkedjünk a számunkra extravagánsabbnak tűnő daraboktól sem. Ami elsőre kicsit bizarrnak hathat, az egy megfelelő berendezés mellett nagyon impozáns látványt nyújthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában