pr cikk

2021.07.22. 07:30

Kiemelkedő jövedelemmel csalogatják a cégek a végzős mérnököket!

A felsőoktatásban 2021. július 26. és augusztus 9. között kerül sor a pótfelvételi eljárásra.

Fontos, hogy ebben az időszakban már csak egy intézmény, egyetlen képzését jelölhetik meg a diákok. Természetesen lehetőség van akár atomerőmű üzemeltetéssel kapcsolatos szakirányú továbbképzések elvégzésére is a pótfelvételit követően.

A Dunaújvárosi Egyetem (DUE) számos lehetőséget nyújt a továbbtanulóknak. A Dunaújvárosi Egyetemen a nappali tagozatos hallgatók mellett különösen nagy hangsúlyt fektetnek a levelezős képzésre. Félévente akár 7-8 szabadnappal teljesíthető a minimum órai jelenlét követelménye, s a digitális oktatási módszereknek köszönhetően számos lehetőséggel segítik a sikeres tanulmányt.

+1 indok! Tudtad, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen végzett műszakisok fizetése a legmagasabb országosan? A teljes cikket itt olvashatod el!

A pótfelvételi eljárás keretében a DUE – segítve a levelezős hallgatókat – szinte biztos bejutást tud ajánlani emelt szintű érettségi nélkül az alábbiak szerint:

  • Műszaki (gépészeti specializáció) Felsőoktatási Szakképzésre 240 ponttal, bármely két középszintű érettségi eredményével szinte garantál a bejutás. Ezen Felsőoktatási Szakképzések esetén nem szükséges emelt szintű érettségi és a képzés kimenetelénél nem követelmény a nyelvvizsga. A végzést követően szakképesítést elismerő oklevelet, továbbá Anyagmérnöki vagy Gépészmérnöki Alapképzésre jelentkezés esetén plusz pontot kapnak azok a hallgatók, akik ezt a képzést elvégezték, és emelt szintű érettségi nélkül egyeneságon bekerülhetnek az alapképzésre. Az itt tanult tantárgyak beszámításra kerülnek, így előbb megszerezhető a diploma.
  • Ha már végzett mérnökökről van szó, akkor nem elsődleges indok a DUE választása, hiszen a Paks II. Zrt.-vel közösen már két éve indul az „Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök és szakember” szakirányú továbbképzés. Ez a képzés olyan biztos alapokat ad a végzetteknek, amellyel az energiaszektor kiemelt szakemberei, szakmérnökei lehetnek.
  • A másik biztos bejutás az egyetemre, ha már rendelkezik a jelentkező diplomával, akkor a Dunaújvárosi Egyetem 3 MSC/MA mesterképzést indít szeptembertől. Műszaki és informatikai területen szerzett diplomával biztos a bejutás! Az alábbi képzések közül lehet választani: Gépészmérnöki (MSC), Osztott tanári gépészeti-mechatronika, Osztott tanári mérnöktanár-informatika.
  • Amennyiben valaki már rendelkezik diplomával, akkor az emelt szintű érettségi követelmény alól mentesül. A DUE műszaki, informatika, gazdasági és média területen hirdet meg képzéseket a pótfelvételi eljárásban.
  • Bővebben a képzések:

    A Dunaújvárosi Egyetem és a Paks II. Zrt. együttműködése évek óta sikeres, így nem meglepő, hogy az egyetem mérnöki képzésén számos tantárgy épül az atomerőművek üzemeltetési területéhez.

    Pótfelvételizzen a Dunaújvárosi Egyetemre, és szerezze meg a sikeres karrierhez szükséges biztos tudást!

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában