szponzorált tartalom

2021.04.05. 15:37

Vegyük vagy béreljük? Irodák és lehetőségek

Cégünk új központjának keresésekor számos irodára bukkanhatunk a piacon. Nem mindegy azonban, hogy bérelni szeretnénk, vagy rögtön meg is vásárolnánk az ingatlant. Mindkét megoldás tartogat előnyöket, de természetesen a hátrányok sem maradnak el. Néhány faktor figyelembevétele azonban megkönnyítheti a döntést.

Cégek és az irodáik

Egy cégről sokat elárul az irodája, épp ezért nagyon nem mindegy, hogy hol és milyen formában alakítjuk ki vállalkozásunk főhadiszállását. Talán kevesen gondolnák, mennyit is számít egy jól „összerakott” iroda, ám mind a munkavállalók, mind a partnerek szempontjából elengedhetetlen a megfelelő környezet. Ha partnereink belépve máris minőséggel találkoznak, világossá válik számukra, hogy a cég ugyanezt a szemléletet képviseli.

Az ingatlanpiac bővelkedik a kiadó és az eladó irodákban egyaránt. Ha szétnézünk például az https://www.in-management.hu oldalán, láthatjuk, hogy számos opció között válogathatunk akár Budapesten, akár vidéken. Nem mindegy azonban, hogy a helyiséget bérelni szeretnénk, vagy meg is vásárolnánk. Elsődlegesen nyilván az anyagi vonzatát tekintve adódik a legnagyobb eltérés, ám a saját céljaink és hosszútávú terveink is erősen beleszólhatnak a döntésbe. Mit érdemes tehát számításba vennünk, ha egyik, vagy másik irányba húzunk.

Az irodabérlés lehetőségei

A különböző irodaházak tulajdonképpen konstans módon nőnek ki a földből, ezzel további utánpótlást biztosítva a bérlői és/vagy vásárlói igényeknek. Ahogy az In Management oldala is jól mutatja, kiváló lehetőségek találhatók az ingatlanpiacon. Az irodák esetében a legtöbbször a bérlés lehetősége merül fel, ami nem is véletlen, hiszen sok szempontból nyújt ideális megoldást a cégek számára.

Egyrészt a havi, négyzetméter alapú bérleti díjak kedvező árakat biztosítanak, illetve jól tükrözik az adott helyiségben rejlő lehetőségeket. A bérleti díjat biztosabban ki tudja termelni a vállalkozás, így nem kell rögtön egy olyan volumenű kiadással kezdeni, mint az irodavásárlás. Emellett az irodabérlés nagyobb rugalmasságot is biztosít, hiszen, ha cégünk gyarapodik, új, nagyobb helyre lenne szüksége, egy bérelt irodát jóval könnyebb hátra hagyni, mint adott esetben a saját tulajdonra vevőt találni.

Vásárlás, mint befektetés

Az előzőekkel természetesen nem kívántuk aláásni az irodavásárlában rejlő lehetőségeket, csupán rávilágítottunk a bérlés nyújtotta előnyökre. Ha valaki azonban szeretne hosszabb és nagyobb távlatokban gondolkozni, az In-Management oldalán számos eladásra kínált irodahelyiség, vagy épp épület között válogathat. Bár az irodavásárlás egy komoly kezdő befektetés, a hangsúlyt érdemes inkább ez utóbbira helyezni.

Egy ingatlan mindig is jó befektetésnek számított, ez alól pedig nem kivétel egy iroda sem, sőt. Egy megfelelően kialakított és karbantartott iroda vonzani fogja az érdeklődőket. A lehetőségek pedig itt is többfélék, hiszen az ingatlan későbbi eladása mellett akár kiadásra is kínálhatjuk azt, ezzel biztosítva egy havi rendszeres bevételt az ingatlan bérbeadásából. Így tehát a vásárlás – bár jóval kockázatosabb opció – is tartogat hosszútávú előnyöket a tulajdonosok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában