szponzorált tartalom

2021.02.24. 12:53

Idézetbe zárt ékszerek

Az ékszerek sok költőt, zeneszerzőt, hírességet és gazdag embert megihletnek, nem hiába születik megannyi csillogó hasonlat.

Fotó: freepik

Sokszor használják a lélek szimbólumaként, hasonlítják értékes emberekhez, de frappáns és megmosolyogtató idézetek sem ritkák, ami az ékszereket illeti. A gyűrű például az örökkévalóságot, a végtelent szimbolizálja, nem véletlen, hogy a házasságról szóló idézetekben is gyakran megjelenik.

Ha elkezdünk keresgélni, biztosan jó sok idézetre bukkanunk, de ezt az időt megspórolva összegyűjtöttünk neked néhányat.

Híres idézetek

Anthony de Mello szerzetes és pszichoterapeuta volt, aki Indiában született 1931-ben. Spiritualizmusról szóló könyvek szerzőjeként lett híres. Az ő igazmondása a következő: “Amit az emberek csak fényes kavicsnak vélnek, abban az ékszerész felismeri a gyémántot.” Ha ránézünk egy nekünk sokat jelentő ékszerre, felfedezzük benne a valóságtartalmat.

Douglas Hofstadter mondására gyakran hivatkoznak programozók, matematikusok, de sakkozók is. Azok, akik a folyamatok gyorsításán dolgoznak, jól ismerik az alábbi igazságot:

  • Nagyon nehéz pontosan megbecsülni a komplex feladatok elvégzéséhez szükséges időt. Minden hosszabb időt vesz igénybe, mint várnád.
  • Hofstadter ékszerhez is hasonlítja az időt. „A tételt egy gyöngyszemhez lehet hasonlítani, a bizonyítás módját pedig egy kagylóhoz. A gyöngy csillogása és az egyszerűsége miatt becses. a kagyló viszont egy bonyolult élőlény, amelynek a belsejében megszületik ez a csodálatosan egyszerű ékszer.”

    Zene és ékszer kapcsolata

    A zenében gyakran esik szó ékszerekről, nem véletlenül. Ha boldogok vagyunk, dalban fejezzük ki, a hangulatunkat leginkább dalokkal jellemezhetjük, ha segítségre van szükségünk, akkor is a zene az egyik legismertebb eszköz, amihez nyúlunk.

    Tom Waits többszörös Grammy-díjas, valamint Golden Globe-díjas énekes-dalszerző az alábbi idézettel jellemzi alkotásait. „Dalszerzőként nem teszek mást, mint hogy ékszereket készítek mások belső világának. A zene csupán a képzeletet díszítő ékszer. Semmi több.”

    Ha belegondolunk, milyen igaz, hogy a zene a lelkünkig hatol és képes megváltoztatni hangulatunkat, életérzésünket egy pillanat leforgása alatt.

    Vicces szösszenet

    Rita Rudner “Az Egyesült Államokban 1953-ban született komikus. Persze, hogy neki is van hasonlata ékszerről, ráadásul nem is akármilyen: “Azok a férfiak, akiknek ki van lyukasztva a fülük, felkészültek a házasságra. Ismerik a fájdalmat, és már vásároltak ékszert.”

    Hát igen… a házasság velejárója sokszor fájdalmas is tud lenni a megannyi szép pillanat mellett – legfőképp az öntörvényű, maguknak való férfiak számára. És bizony anyagi vonzata is van. Ha mindezt egy férfi belátja, máris könnyebb dolga van!

    És hogy ne menjünk el a valódi ékszerek mellett sem, ha az idézeteken felül is szeretnél új színt vinni a mindennapokba, látogass el az Ékszerkirály webáruházba. Megannyi szépség vár rád!

    Címkék#ékszer#PR

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában