szponzorált tartalom

2020.10.14. 10:29

Válasszon ideális álkamerát otthona védelme érdekében!

Amikor az ember otthont választ magának és családjának, a biztonság elsődleges szempontnak számít, hiszen minden este szeretnének egy olyan helyre hazatérni, ahol kényelmesen érezhetik magukat, és nem kell aggódniuk esetleges rosszakaróik miatt. A biztonság jelenthet egy megfelelő zárrendszerrel rendelkező ajtót, egy stabil és strapabíró nyílászárót vagy egy üzemképes kamerát egyaránt.

Azonban nem minden esetben szükséges hatalmas összegeket befektetnie és egy komplett rendszert kiépítenie a háza körül. Elegendő túljárni a betörők eszén, és már csírájában elfojtani a rablás ötletét. Erre szolgálhat kitűnő megoldásként az álkamera.

Az álkamerák jellemzői

Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy drága, megfelelően funkcionáló és éles képet szolgáltató biztonságtechnikai eszközök segítségével védje otthonát. Az álkamera, vagy más néven kamu kamera első ránézésre megszólalásig hasonlít az igazi kamerákhoz, sőt alapos vizsgálatot követően sem képes megállapítani a betörő, hogy eredeti vagy másolat-e az a készülék, amellyel farkasszemet néz. Bizonyosság hiányában inkább eloldalaznak és többet a ház közelébe se mennek, mivel nem szeretnék kockáztatni a bűncselekmény rögzítését és ezáltal megadni a lebukás esélyét.

Maga a látvány elrettentésként szolgál és védelmet nyújt. Mindemellett abban az esetben, ha elemmel is kiegészíti a készüléket, akkor még eredetibb lehet a megjelenése, hiszen a készülék villogni fog, és foszforeszkáló LED-ek segítségével teszik éjszaka is láthatóvá és működőképessé a készüléket.

Amennyiben mindezt kiegészíti egy látható helyen elhelyezett matricával, amely “riasztóval védett” feliratot tartalmaz, akkor válik teljessé a hatás. Azonban nem szabad túlságosan egyértelművé sem tenni, hogy csupán a látszat miatt használja az adott készülékeket. Maradjon szolid, de mégis határozott.

A kamera megfelelő felszerelése

Vannak olyan helyszínek, ahol nem lehetséges a biztonsági rendszer kiépítése, mivel nem rendelkeznek áramellátással, vagy a védeni kívánt érték nem olyan jelentős, hogy befektessen nagyobb összegeket. A modern álkamerák beszerelése és üzembe helyezése végtelenségig egyszerű, nem igényel különösebb szaktudást sem, a megvásárolt készülék dobozában minden lényegesebb információ fel van tüntetve.

Csupán egy fúrógépre lesz szüksége, valamint előre kiszemelt pontra és egy szemmel látható helyszínre, ahol feltűnő lehet minden járókelő számára a ház védettsége.

Amennyiben szeretné biztonságossá tenni otthonát és beszerezni a legideálisabb biztonságtechnikai eszközt, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos alternatíva közül válogathat. A kamu kamerák mellett eredeti megoldást is választhat, hogy még inkább védje otthonát és értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában