szponzorált tartalom

2019.11.15. 10:42

Az automata öntözőrendszer szíve: az öntözésvezérlő

Amikor automata öntözőrendszer telepítésén gondolkodunk, számos dolgot figyelembe kell vennünk és alaposan körüljárnunk: el kell készíteni a kert alaprajzát, kiszámolni a szükséges csőmennyiséget, eldönteni, hogy hány zónás legyen a rendszerünk, döntést hozni a szórófejekről és fúvókákról, meghatározni, hogy milyen vízforrásról szeretnénk üzemeltetni az öntözőrendszert, végül kiválasztani a megfelelő öntözésvezérlőt is.

A csapra szerelhető öntözésvezérlő

A csapra szerelhető öntözésvezérlő nem más, mint azt a neve is mutatja: egy olyan öntözőautomatika, melyet csapra szerelve működtethetünk. Egy szuper öntözőrendszer kialakítása öntözésvezérlő nélkül olyan, mint egy luxusautó motor nélkül: szép, de pont arra nem használható, amire tervezték. Vagyis hibába alakítunk ki egy kiváló rendszert, automatika nélkül sajnos nem sok hasznunk lesz belőle. Az AutomataÖntözőrendszer.com-nál kapható öntözésvezérlők 1 és 2 zónás kivitelben érhetőek el, ahol az 1 zónás értelemszerűen egy, míg a 2 zónás kettő csapról engedi be a vizet.

Az öntözésvezérlő beüzemelése

Ezeket az öntözőautomatikákat úgy fejlesztették ki, hogy se a felszerelése, se a kezelése ne jelentsen problémát. A felszereléshez a csaphoz erősítjük a szűrővel ellátott hollandert, majd az alsó csatlakozóra feltekerjük a 3/4-es menetet, végül a hollander alján található csatlakozót az öntözőrendszer megfelelő idomához rögzítjük, és már készen is vagyunk.

Az öntözésvezérlő programozása sem bonyolultabb a szerelésénél. Az aktuális időt, az indítási időpontokat, a futási időt a tekerő elforgatásával tudjuk beállítani, illetve kikapcsolni. Azokhoz a modellekhez, melyekhez nem lehet esőérzékelőt csatlakoztatni, lehetőség van „esőszünet” beállítására, így meghatározott ideig szünetel az öntözés.

Téliesítés

Az automata öntözőrendszer téliesítése során nem mindenki számára egyértelmű, hogy az öntözésvezérlőről is gondoskodni kell. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy az automatikát le kell szerelni, és száraz, fagymentes helyen tárolni. Azonban ha elmúltak a hidegek, és újra használatba szeretnénk venni az öntözőrendszerünket, egy mozdulattal újra felszerelhetjük és programozhatjuk az öntözésvezérlőt, és máris újra használhatóvá válik a rendszer.

Amennyiben szeretnél többet megtudni a csapra szerelhető automata öntözésvezérlőkről, vagy az automata öntözőrendszerekről, javasoljuk, hogy keresd fel az AutomataÖntözőrendszer.com weboldalát, ahol számos öntözőrendszerhez való eszközt találhatsz, illetve ha öntözőrendszer kiépítését tervezed, abban is segítségedre lesznek a webáruház szakemberei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában