szponzorált tartalom

2019.10.14. 12:46

Milyen tűzhelyet érdemes választani?

Manapság kétségtelenül a beépíthető háztartási nagygépek időszakát éljük, de ezek mellett továbbra is igen nagy a kereslet a szabadonálló hűtőszekrényekre, mikrohullámú sütőkre és tűzhelyekre. Ezekre legtöbbször akkor esik a vásárlók választása, amikor a konyhabútor és a különböző háztartási gépek cseréje időben nem esik egybe, esetleg anyagi vagy praktikus okok miatt a konyha korszerűsítése több lépcsőben valósul meg. A megfelelő tűzhely kiválasztásához érdemes több szempontot figyelembe venni, ebben próbálunk az alábbiakban segíteni.

A szabadonálló tűzhely elhelyezése

A Trikolor.hu-nál kapható szabadonálló tűzhelyek talán legnagyobb előnye beépített társaikkal szemben a viszonylagos mobilitásuk. Jobban variálható konyhák esetén jól jöhet a mozgathatósága, sőt költözés esetén szállítható is. Elhelyezésekor azonban érdemes néhány dolgot figyelembe venni: közvetlenül bútor mellé csak szigetelőanyag közbeiktatásával tehető, enélkül legalább 10 cm-es távolságot kell tartani a konyhabútortól. Az esztétikum és a biztonságos használat érdekében fontos, hogy a tűzhely egy szintben legyen a szomszédos bútorzattal, a szintkülönbség speciális magasító keret beépítésével szüntethető meg legegyszerűbben.

Gáztűzhelyek

Ennél a konstrukciónál a főzőlap és a sütő is gázzal működik. Sok háziasszony előnyben részesíti, de optimális használata igényel némi gyakorlatot. Szerencsére ma már a korszerű égésbiztosítással felszerelt készülékeknek köszönhetően biztonság terén sem maradnak el elektromos társaiktól. Kényelmes használatot biztosítanak az egykezes szikragyújtással felszerelt tűzhelyek, melyeknél a tekerő gomb benyomásával automatikusan gyullad be a gázrózsa.

Elektromos tűzhelyek

A legkorszerűbb megoldást azok a tűzhelyek kínálják, amelyeknél a főzőlap és a sütő egyarán elektromos üzemű. Ha a főzőlap indukciós, akkor az esztétikum mellett még a takarékosság is mellette szól, akárcsak a könnyebb tisztíthatósága.

Kombinált tűzhelyek

A kombinált tűzhelyek egyesítik magukban elektromos és gázüzemű társaik előnyeit. Ha valaki a gáz főzőlapra esküszik, viszont az egyenletesebb sülést biztosító elektromos sütőt részesíti előnyben, azok számára ez a tökéletes konstrukció. Mellettük szól még az elektromos tűzhelyeknél kedvezőbb árfekvésük és a kedvező gáz átalánydíj.

Bármilyen típusú tűzhelyet is választ, nem kell mindenáron ragaszkodnia a beépített tűzhelyekhez, hiszen a széles kínálatnak köszönhetően a szabadonálló modellek közül is megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő, ugyanakkor esztétikus darabot.

Címkék#tűzhely#PR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában