szponzorált tartalom

2019.08.26. 16:59

Így válik elérhetővé egy felsőkategóriás álomautó

Nem feltétlen kell lottónyeremény, hogy hozzájussunk egy komolyabb autóhoz. A külföldi használtautó árveréseken már néhány éves autókat is tudunk igen jutányos áron vásárolni. Csak tudni kell, hogyan.

Az olyan luxusautók, mint egy E-osztályos Mercedes vagy egy Audi A6 ára a magyar piacon nem feltétlenül elérhető bárkinek. Az új korában több tízmillió forint értékű autók még használtan is súrolhatják a tízmillió forintos határt, amit már csak az fizet ki egy használtautóért, akinél az ész érveket legyőzi a vágyakozás. Használtautót külföldről vásárolni ugyanakkor már jóval a magyar piacon megadott árkategóriák alatt is lehetséges, csak tudni kell, honnan érdemes.

Vannak olyan, elárverezett autókra szakosodott portálok, amik nem csak elérhetővé, de nagyon kényelmessé is teszik, hogy olcsó használtautót vásároljunk. Ezek az oldalak már sokkal többet tudnak, mint a hagyományos apróhirdetések. Nézzük végig néhány lépésben, hogy mi mindent.

Az Audi az egyik legnépszerűbb használtautó kategóriában

  • Hatalmas piac
  • Regisztráció után azonnal indulhat a keresgélés a többezer elérhető jármű között. Ebben segít a részletes szűrőrendszer, ami pillanatok alatt kilistázza a számunkra megfelelő autókat. Mikor megtaláljuk a hőn áhított járművet, megindulhat a licitálás. Többféle módon lehet licitálni, és rendszerint néhány napba telik míg kiderül, sikerül-e megvásárolni a járművet.

    Mielőtt azonban bármilyen ajánlatot regisztrálnánk a rendszerbe, érdemes tüzetesen átolvasni azt a részletes információanyagot, amit a rendszer a rendelkezésünkre bocsát. Ebben benne van a teljes járműtörténeti jelentés, az esetleges káresemények pontos leírása, valamint egy bőséges képanyag, ami legtöbbször kitér az esetleges szépséghibákra is. Mindezek alapján valóban jól informált döntést tudunk hozni, hogy megfelel-e számunkra az autó.

  • Papírmunka megkönnyítve
  • Sikeres licitálás esetén jön a nehezebb része a dolognak: elvégezni a papírmunkát és hazaszállíttatni az autót. De a használtautó aukciós oldalak ezt a problémát is megoldják.

    Miután visszaigazoltuk, hogy megvásároljuk a járművet, lehetőség van a szállítás megrendelésére is. Kicsit más dokumentációra van szükségünk attól függően, hogy mi hozzuk el a járművet, saját céggel szállíttatjuk, vagy az aukciós cég kiszállítási szolgáltatását vesszük igénybe. Mindegyikhez hozzá tartozik azonban az átvételi engedély (PuA) és a teljesítési igazolás (CoD), ezek nélkül nem tud megtörténni a szállítás. Emellett szükség lehet még a sérülések jegyzékére és a szállítólevélre is.

    Az aukciós oldalakkal nem érnek meglepetések a hazaszállíttatása után

  • Adózás és regisztráció
  • Miután sikeresen túlestünk a fizetésen és a szállításon is, még hátravan egy fontos lépés. A regisztrációs és adófizetési kötelezettségeket legegyszerűbb letudni, ha az aukciós cégtől igényeltük a szállítást, mert így a cég mindent intéz helyettünk. A végén még egy gyors visszaigazolás szükséges a dokumentáció kézhezvételéről, és le is zárult a teljes folyamat.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában