szponzorált tartalom

2019.06.18. 11:50

Mi a prémium linképítés?

Sokan tudni vélik, mi a linképítés lényege. Vannak, akik részletesen utánajárnak a témának, és megpróbálkoznak vele, mégsem hozza a várva várt eredményt.

Előfordul az is, hogy jön az eredmény, növekszik a látogatottság, egyre több a vásárló, de aztán valami történik, és a Google büntet. Ha rossz, esetleg manipulatív technikát alkalmazunk, azzal többet ártunk, mint használunk a cégünknek.

Érdemes a prémium linképítés stratégiáját követni

A stratégia egyszerűen hangzik, de hosszú évek munkája van benne. A recept ennyi:

  • Egyre több látogató érkezik a weboldaladra, mert a Google keresője előkelő helyre listáz ki.
  • Ha még több látogató érkezik az oldaladra, jobb és jobb lesz a helyezésed a következő keresések alkalmával a találati listán.
  • Ha több lesz az ügyfeled/vásárlód, akkor több lesz a vállalkozásod bevétele, de kevesebbet kell költened, hogy reklámozd magad!
  • Ha több lesz a céged profitja, akkor többet költhetsz kedvelt elfoglaltságaidra!
  • Mi a linképítés?

    Összefoglalva pár gondolat erejéig kiderül, miért is fontos, hogy a profi linképítésre is koncentrálj.

  • A linképítés lényege tömören és velősen: a weboldalunkra mutató linkek számát növeljük.
  • A linképítés célja: növeljük az oldalunk hitelességét és az oldalra látogatók számát azáltal, hogy az ún. linkportfóliót (az oldalra mutató linkek számát) bővítjük.
  • A linképítés folyamatához szükség lesz egy weboldalra, amit te szolgáltatsz. Friss szöveges tartalmak is kelleni fognak – ezt lehet a profikra bízni -, valamint az ezekhez csatolható jó minőségű képek.
  • Ha megvan a szöveg, a kép, a megfelelő link-anyag, akkor keresni kell olyan jó minőségű és jelentős olvasottsággal rendelkező hírportálokat, akik elhelyezik az írásokat, amik magukban rejtik az oldaladra mutató linkeket.
  • Az eredmény az lesz, hogy javulni fognak a weboldalad organikus helyezései, mivel nő a látogatottság.
  • Hogyan lehet linképítésbe kezdeni?

    Sehogy. Ennek az a veszélye, hogy a látogatók a versenytársak oldalait találják meg a keresőben, visszaesik a bevételed, lemaradsz a vetélytársakkal vívott csatában, akik jobb linképítési stratégiát választottak.

    Saját magunk vágunk bele. Ez nem egészen célravezető, mert a folyamatnak akadnak buktatói, amikbe ha beleesel, azt a Google akár büntetéssel is jutalmazhatja. Hiába tűnik úgy, hogy rövid távon jó eredmények születnek, hosszú távon a büntetések miatt nem tartható fenn a folyamat.

    Profi csapat készíti fel az írásokat a prémium linképítésre. A Google irányelveinek megfelelő játékszabályokkal írják az anyagokat, amivel bővítik a linkportfóliódat. Ez egy havi rendszerességű munka, melynek keretében linképítési cikkeket készítenek, amiket többszörös ellenőrzésnek vetnek alá az utolsó lépés előtt. Ezeket az anyagokat ugyanis olvasott hírportálok oldalaira helyezik ki. A weboldaladra mutató linkeknek hála, a látogatottságod emelkedni kezd 3-9 hónapon belül.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában