szponzorált tartalom

2018.09.04. 05:00

Tudtad, hogy a mellimplantátumot cserélni kell?

A mellnagyobbítás kétségkívül a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás. Segítségével méretesebb, formásabb, feszesebb keblek érhetőek el, és a mellette döntők rendszerint nagyobb magabiztossággal is rendelkeznek a műtét után.

Az eljárás rutin beavatkozásnak számít, és a testalkathoz passzoló méretek választásával esztétikus végeredmény születhet. Azzal azonban már kevesebben vannak tisztában, hogy a mellplasztika után nem ér véget a munka, még a legjobb mellimplantátumok esetében is, egy idő után, szükséges a csere egy idő után.

De mégis miért van szükség a cserére? A régi fajta implantátumoknál már csak az anyag elöregedése miatt is fontos erre odafigyelni, de az újabb típusok sem kivételek. Ugyan tény, hogy a korszerű implantátumok már hosszú élettartammal és nagyobb megbízhatósággal állnak rendelkezésre, de a szervezet változásai esetükben is szükségessé tehetik a cserét. 10-15 év alatt sokat változhat a test akár a várandósság, a szoptatás, akár a testsúly ingadozásainak apropóján. Az implantátum súlyánál fogva alapvetően kezdhet el változni, megereszkedni a mell, amely előbb vagy utóbb biztosan korrekciót, cserét tesz szükségessé.

Felmerülhet a kérdés, hogy mennyire bonyolult művelet ez, és milyen költségekkel jár. A mellimplantátum cseréje egy mellplasztikai beavatkozás, amely során akár a régi, akár szükség esetén egy új műtéti metszésen keresztül a szakember eltávolítja az implantátumot – a kialakult tokkal együtt-, és helyére újat ültet be. Fontos tudni, hogy amennyiben az idők során a keblek megereszkedtek, akkor a korábbi feszes formák mellfelvarrással kombinálva valósíthatóak meg, vagy egy nagyobb implantátummal érhetőek el.

A túl kicsi, megereszkedett, aszimmetrikus mellek viselőiknek komoly pszichés gondokat okozhatnak, ezért ilyen esetekben a mellnagyobbítás tényleges segítséget nyújthat a magabiztosság megteremtése és így az életminőség javítása érdekében. A döntés meghozatalához fontos, hogy sikerüljön rátalálni olyan klinikára és szakemberre, amelyben maximálisan meg tudsz bízni. A csere során alkalmazott eljárásról személyes konzultáció keretein belül érdeklődhetsz, ahol arról is döntés születhet, hogy nagyobb méretű implantátumot szeretnél-e magadénak tudni a jövőben. A méretválasztásra mindenképpen figyelj, hiszen a túl nagy keblek hátfájást okozhatnak, több komplikációt okozhatnak, és korántsem biztos, hogy a testalkatodhoz nem passzoló méretektől várhatod a boldogságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában