szponzorált tartalom

2018.08.06. 03:00

Mitől függ a hőszigetelés ára?

Az épületek hőszigetelése egy egyszeri, nagyobb kiadás, ami hamar megtérül, amennyiben minőségi anyagból, szakértelemmel készül. Sok tényező befolyásolja azt, mekkorára rúg végül a hőszigetelés ára, de nem érdemes spórolni egyiken sem a minőség rovására.

Hosszú távon a szigetelésnél elkövetett rossz spórolás nem csak hogy nem hozza majd a tőle várt eredményeket, de sokkal többe fog kerülni, mint amennyibe a minőségi megoldás került volna. Természetesen meg lehet találni a kiváló ár/ érték arányt és érdemes is körülnézni alapanyag és a szakember tekintetében, hiszen az árak különbözőek, azonban a minőséget kell keresni.

Fotó: shutterstock

Miből áll össze az ár?

1. Milyen jellegű a szigetelendő falazat? A faltípus és falminőség alapjaiban határozza meg azt, milyen típusú szigetelőrendszer kerülhet fel rá, valamint milyen kiegészítő munkálatokra, anyagokra lesz szükség a szigetelés során vagy az előtt esetleg után.

2. Mekkora az alapterület, amire a szigetelőrendszer kerül? Egy egyértelmű tényező, a több lap többe kerül.

3. Milyen típusú szigetelőlapokat választunk? Itt jön elő először a minőség és ár kérdése. Sok mindennel lehet szigetelni, minden anyag esetében meg lehet állapítani, hogy mennyire szigetel, mennyire ereszti át a párát és mennyire tartós. Ezeket a paramétereket a csomagoláson fel kell tüntetni, valamint az internet és a szakemberek is tudnak tanácsokkal szolgálni.

4. A szigetelőanyag mellé háló, ragasztó és egyéb kiegészítők is szükségesek. Ezeknek az árát is főleg a típusuk és minőségük határozza meg. Mivel mind a szigetelőanyagokra, mind az egyéb kiegészítőkre vonatkoznak bizonyos jogszabályi előírások, a szórás nem akkora, mint például olyan termékek esetén, mint a cipő vagy sok más. Ezzel együtt azonban mégis széles a választék és megfelelő információk nélkül nagyot lehet hibázni.

5. A szigetelés kivitelezése sem ingyenes. Akkor sem, ha profi brigád készíti, akkor sem, ha a szomszédnak fizetünk órabért. Amennyiben nem vagyunk profik, később nagyon nagy veszteséget jelenthet, hogy magunk barkácsoltuk össze. Érdemes a legprofibb módszert, a legjobb szakembereket választani, aki lehet ugyan a szomszéd, de erről nem árt meggyőződni.

6. Ha pl különlegesebb fújható szigetelésre vagy lábazati szigetelésre van szükség, plusz költségek is felmerülnek, melyek igen szerteágazók lehetnek.

Amennyiben sokáig tart a szigetelési munka, a szigetelőanyagok megfelelő tárolásáról és védelméről is gondoskodni kell. Esetenként némi költséggel jár ez is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában