hirdetés

2018.01.15. 01:00

Bencés jótékonysági bál (szponzorált tartalom)

Bizonyára Önnek is volt szegény és gazdag családból származó osztálytársa egyaránt.

Bencés jótékonysági bál

Bizonyára Önnek is volt szegény és gazdag családból származó osztálytársa egyaránt. A kevésbé tehetős családból származó osztálytárs két farmert váltogatott, alig volt zsebpénze és az osztálykiránduláson a barátai hívták meg egy-egy „limonádéra” (vagy sörre). És valószínűleg csöndes, de kemény alázattal viselte ezt a helyzetet és soha, senkinek nem beszélt róla. Jogi szempontból napjainkban a hátrányos helyzet azt jelenti, hogy mindkét szülő legfeljebb nyolc általánossal rendelkezik, valamelyikük tartósan munkanélküli, a gyermek pedig olyan lakókörnyezetben él, ahol korlátozottan biztosítottak az egészséges fejlődéséhez szükséges feltételek.

A jogi nyelvezet jól elfedi a kellemetlen valóságot. Mert bármennyire okos és szorgalmas is egy gyermek, ha a környezete nem tudja őt támogatni, ha a tehetsége nem érvényesülhet, ha a képességeit nem képes kamatoztatni, akkor nemcsak ő lesz szegényebb, hanem az egész közösség, a magyar társadalom.

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium most egy új küldetést vállalt. Tehetséges és hátrányos helyzetű gyermekeket hív meg arra a kalandra, amelyet a „Qpac-on” eltöltött négy vagy hat év jelent. Lehetőséget és esélyt kínál, hogy ezek a fiúk a tehetségüknek megfelelő színvonalú oktatásban részesüljenek, és megtapasztalják tanáraik, prefektusaik és barátaik támogató közelségét.

2018 farsangján ennek a célnak a támogatására immár 12. alkalommal megrendezik a Jótékonysági Bencés Bált. A 2018. január 27-én, a budapesti Groupama Aréna rendezvényközpontjában megrendezendő bál jótékonysági célja tehát a Pannonhalmi Bencés Gimnázium hátrányos helyzetű diákjainak támogatása.

 

A bál rendi fővédnöke Dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, világi fővédnöke Dr. Csermely Péter biokémikus, hálózatkutató, az MTA levelező tagja, háziasszonya pedig Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogász.

A bálra elsősorban az egykor Pannonhalmán, Győrben, Pápán, Kőszegen, Sopronban, Komáromban, Csepelen, Budapesten és Esztergomban végzett bencés diákokat és családjaikat, barátaikat hívják és várják szeretettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában