PR

2017.10.15. 08:00

Fogorvos árak Budapesten: körkép

Az ép fogsor nélkülözhetetlen a fogászati jellegű fájdalmak elkerülése és a mindennapi magabiztosság érdekében. Ha elégedetlenek vagyunk fogainkkal, pótlásra szorulna a fogsor, vagy akár felnőtt fejjel válna aktuálissá a fogszabályozás, akkor elmaradhatatlan a szakember felkeresése. Vannak olyan területek, melyek kapcsán a maximális odafigyelés és megbízhatóság kiemelt jelentőséggel bír.

Nem csak nőgyógyászati kezelések területén igaz ez, hanem a sokak által rettegett fogászati beavatkozások talaján is. Nem véletlen, hogy ha fogorvos látogatásról van szó, akkor sokan választják a magánklinikák kínálta lehetőségeket. Felmerül azonban a kérdés, hogy milyen mélyen kell a pénztárcánkba nyúlni ahhoz, hogy teljes körű fogászati ellátásban lehessen részünk.

A fogorvos árak alakulása az ország keleti és nyugati részében igencsak eltérő. A legmagasabbak az árak a nyugati, északnyugati városokban, nem titkolt céllal a külföldről érkező páciensek nagyobb anyagi lehetőségeire gondolva. A fővárosban klinikától függ, mennyit kell fizetnünk egy fogkő leszedésért vagy egy általános állapotfelmérésért. Sok esetben ez utóbbiakat ingyenes szolgáltatásként kaphatjuk meg akkor, ha a szükségessé váló kezeléshez is a klinikát választjuk.

Nagy népszerűségnek örvend napjainkban az esztétikai fogászat, hiszen a fehér fogakat mindenki az ápoltsággal és a fiatalossággal azonosítja. A fogfehérítés foganként 7500 forint környékén indul, de ha komplett ultrahangos szájhigiéniai polírozást választunk, akkor már 17 ezer forintnál indulnak az összegek. A trendi fogékszert akár már 14 ezer forintért felhelyezi a választott szakember, de ha porcelán héjjal szeretnénk fogainkat kifogástalanná varázsolni, akkor legalább 75 ezer forint lesz az ellenérték.

A fogpótlás terén sokszor választott korona anyagtól függően 50-80 ezer forintba kerül, kivehető fogsorért pedig legalább 90 ezer forintot kell fizetnünk. Ha a fogbeültetés korszerű megoldását választanánk hiányzó fogaink pótlására, akkor foganként akár 250 ezer forintba is kerülhet a móka, s akkor még nem szóltunk a mindezekhez elengedhetetlen röntgenköltségekről. Ma már az interneten keresztül is elérhetőek a klinikák árai, így előre tervezhetünk a várható költségekkel. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy konkrét kalkulációval csak akkor számolhatunk, ha személyes konzultáción is részt vettünk és a szakember egyénre szabott kezelési tervet állított fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában