szponzorált tartalom

2019.11.15. 10:26

10 tipp, hogy jól válasszunk karikagyűrűt!

Karikagyűrűt választani mindig izgalmas és meglehetősen kimerítő elfoglaltság egyben. Egyrészt ismernünk kell a saját és a társunk igényeit, mindezt kompromisszumkésszé kell tenni, és nem utolsó sorban megszámlálhatatlan csodaszép gyűrűt kell végignézni.

Íme 10 kapaszkodó, hogy könnyen megtalálhassuk a számunkra megfelelőt

  • Nem kell ugyanolyannak lennie a 2 gyűrűnek. Ma már tökéletesen elfogadott az is, ha csak főbb stílusban egyeznek. Ez nem is meglepő, hiszen a férfiak sokkal jobban kedvelik az egyszerűbb és letisztultabb gyűrűket, míg a nők előszeretettel választanak gyémánttal díszített darabokat. Persze, ha a pénztárcánk nem engedi a gyémántot, akkor nyugodtan választhatunk cirkóniát vagy éppen Swarovski kristályt.
  • Milyen anyagból készüljön? Ma már az aranynak több árnyalata is elérhető, ami miatt érthető, hogy miért ilyen népszerű a rozéarany. A modernebb párok előszeretettel választanak rozé- vagy fehérarany karikagyűrűt, míg a hagyománytisztelő jegyesek inkább a sárga aranyra esküsznek. A választást nagyban befolyásolja a pár tagjainak stílusa.
  • Az, hogy legyen-e a karikagyűrűben kő, az teljesen szubjektív. Míg a hölgyek imádják a csillogó, különleges ékszereket, addig a férfiak számára a kő nélküli a jellemző. Persze a bevállalósabbak akár mindkét gyűrűbe tetethetnek követ, a férfiaknál a barna gyémánt a közkedvelt. Mindkét gyűrűt egyedülállóvá tudja varázsolni egy megfelelő kő.
  • Hogy az ékszer széles vagy éppen keskeny, az teljesen a pár igényeire van bízva, a lényeg, hogy szívesen viseljék. Általánosságban a rövidebb ujjakon a vékony karika mutat jobban, míg a hosszabbakon a vastagabb is tökéletesen áll.
  • Az, hogy mennyire kényelmes egy karikagyűrű, nagyban függ attól, hogy milyen a belső kialakítása. Fontos, hogy a belső élek minden esetben le legyenek kerekítve, ami a maximális kényelem záloga. Persze ehhez szükséges egy bizonyos anyagvastagság, de erről érdemes egy ékszerésznél vagy karikagyűrűkkel foglalkozó webáruházban érdeklődni.
  • Manapság egyre népszerűbbek a különböző webáruházak, amik között természetesen megtalálhatjuk a karikagyűrűkkel foglalkozókat is. Könnyű elveszni a rengeteg csodaszép jegygyűrű között, de mielőtt megrendelnénk az ideálisnak tetsző darabot, mindenképp próbáljuk fel, hogy mennyire kényelmes és hogy hogyan mutat a kezünkön. Mégiscsak egy életre szól.
  • Az ékszer felülete többféle lehet, hiszen népszerűek a fényes, a matt, a szálhúzott, a rusztikus és a vésett karikagyűrűk is. Az megint egy egyéni kérdés, hogy kinek mi tetszik, de akár a fenti stílusok egy részét még ötvözni is lehet a tökéletes eredmény érdekében.
  • Allergia tekintetében az arany maga, mint nemesfém nem allergizál, ellenben nagyon gyakran előfordul, hogy valaki érzékeny az arany ötvöző anyagára. Ilyenkor a palládiumból készült karikagyűrű lehet az igazán jó megoldás.
  • A gyűrű alakja ma már teljesen opcionális. Míg régen kimerült a karika jelenlétében, addig ma már számos geometrikus formát is választhatunk, ha ahhoz van kedvünk. Háromszög, négyszög az álom? Semmi akadálya, hiszen a gyűrű belső felülete ugyanolyan kényelmes, mint hagyományos társai.
  • Bármilyen hihetetlen, de könnyen meg lehet szokni a karikagyűrű viselését, amennyiben az jól készítik el. Éppen ezért ne tartson tőle senki, mert még azok is megszokják, akik igazán idegenkednek tőle.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában