szponzorált tartalom

2019.11.01. 07:00

Ne feledkezzen meg az arctisztításról!

Az ápoltság több téren is megnyilvánulhat. Amennyiben igényes külsőt szeretne magának, akkor érdemes használnia valamilyen kozmetikai készítményeket is.

Beautiful young woman with flawless skin enjoying professional facial in beauty salon

Abban az esetben, ha az arctisztítás valamely formájáról van szó, akkor feltétlenül a természetes alapanyagokat tartalmazó készítményeket részesítse előnyben! Lényegében az arcnak az ápolása több folyamattal is megvalósulhat, amik után azt fogja érezni, hogy a bőre fellélegezhet. Az egésznek a célja, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket, valamint az arctisztítás során, a különböző foltok vagy hegek halványuljanak. Nincs is szebb annál, mint amikor a bőrnek a felülete sima, egyenletes és ragyog az egészségtől. Ennek érdekében nem szabad megfeledkezni a rendszeres mozgásról, valamint az egészséges táplálkozásról sem, hiszen ezek is nagyban kihatnak a bőr szépségére. A vízről pedig ne is beszéljünk, ugyanis köztudott, hogy sok folyadékot kell bevinni a szervezetbe ahhoz, hogy a bőr hidratált maradjon.

Az arctisztítás megvalósulhat a kozmetikusnál is, amennyiben profiknak a szakértelmét szeretné igénybe venni. Azonban, ha meg van arról győződve, hogy néhány természetes termékkel csodákat tud tenni, akkor ezt a megoldást is választhatja. Az biztos, hogy manapság rengeteg terméket dobtak a gyártók a piacra, amelyekkel az arctisztítás gyerekjátékká válik. Általában arcpakolást, bőrradírt vagy arctisztító gélt szoktak alkalmazni, amik mind megfelelően távolítják el a szennyeződéseket. Ezeket napjainkban már a legtöbb drogériából beszerezheti, ahol további készítmények állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ha valami különlegességre vágyik, is remek opciót jelenthet. Eme terméket nemcsak a bőrén alkalmazhatja, hanem a megfázások, kezelések esetén is kiváló.

Legyen szó influenzáról vagy egyszerű megfázásról, a légutaknak a tisztítására kiválóan alkalmas. Arról nem is beszélve, hogy nyugtató hatása van, ezért enyhíti a köhögésingert. Az eukaliptusz illóolajat több módon is felhasználhatja. Elhelyezheti porlasztóba, amelyekkel megelőzheti a fertőzéseket. Akár papírzsebkendőre is tehet néhány cseppet, aminek az illatát belélegezheti. Ezzel a légutakat tisztíthatja, amit akár gőzöléssel is elvégezhet. Ez esetben az eukaliptusz illóolajat forró vízbe csepegtetve kell alkalmazni. Majd a gőznek a belélegzésével megtisztíthatja az orrüreget, és csökkentheti a megfázás tüneteit. Megéri kipróbálni, hiszen, ha lehetősége van természetes módon meggyógyulni, akkor mindenki szívesebben választja ezt a megoldást, mint mondjuk az erős gyógyszereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!