Otthon

2017.06.26. 19:15

Vidám, tengerparti hangulatban, otthon

Merüljünk el a vízpart kincseiben, és keltsük életre lakásunkban a tenger kalandra hívó szavát.

DH-összeállítás

Aki nem szereti az egyhangú környezetet, hanem a folyamatos megújulás híve, otthona hangulatát is évszakhoz illően öltözteti. A nyár sokszínűségében rengeteg stílus közül válogathatunk. Az egységes hangulat és harmonikus összkép érdekében gondoljuk át, hogy milyen koncepció mentén szeretnénk átrendezni, berendezi otthonunkat. Milyen érzéseket, hangulatot szeretnénk átadni annak, aki belép otthonunkba. Sokan vágyakoznak arra, hogy az ablakon kinézve a tengerpart hol hullámzó, hol csendesen ringatózó habjainak látványa fogadja őket minden reggel. Ha szeretjük a vízpartot, de nincs lehetőségünk arra, hogy valamelyik csodás tengerpart mellett töltődjünk fel, akkor néhány mutatós kiegészítővel és fantáziával az otthon falai közé is becsempészhetünk egy kis tengerparti légkört.

A hamisítatlan tengerparti hangulat velejárója a víztükrön megcsillanó fények játéka, amelyet otthonunkba a nagy üvegfelületekkel, tükrökkel csempészhetünk be. Ehhez az életérzésre a kék és fehér szín kombinációját használva, karakteres vonásokkal ruházhatjuk fel a teret, hiszen a matrózcsíkokat látva mindenki a tengerre asszociál. Emellett persze a homok, a bézs, a piros és ezek pasztell árnyalatai is jól illeszkednek a helyiségekbe. A harmonikus összkép az apró részletek együttesében rejlik, amelyeket stílusosan elhelyezve különleges vonásokkal gazdagíthatjuk a környezetet. A matrózkék sötét árnyalata a világosabb változattal lágyabbá teszi az összhatást. A vízi élethez kötődő tárgyakat (horgony, csónak, vitorla, kormánykerék, mentőmellény) látványos kiegészítőkké formálhatjuk, ha kreativitásunkat elengedjük. Az asztalon vagy falipolcokon egy-egy szép hajómakett, vagy palackba zárt üzenetek is a tengerészéletre csábítanak. Ha van szabad falfelületünk, szerezzünk be egy nagyobb darab halászhálót, rögzítsük fel a falra, és díszítsük különböző méretű és formájú tengeri csillagokkal. Ezzel egy könnyen elkészíthető, ám annál hangsúlyosabb arculatot adhatunk az üres falfelületnek. Az apró kagylókat szórjuk bele egy átlátszó, nekünk tetsző formájú üvegbe. Fokozhatjuk a képet, ha középre egy szép gyertyát teszünk, ami köré finom szemcsés homokot szórunk. A vízparti séta közben gyűjtött kavicsokat, csigaházakat is remekül felhasználhatjuk asztali dekorációnak, de legszebb nyári újabb és újabb emlékeinket is keretbe foglalhatjuk egy apró csigaházakkal díszített fotókeretben. A tárgyak mellett a textíliák is emelhetik a tengerparti hangulatot. A vasmacska mintás párnákkal, matrózcsíkos drapériákkal közelebb hozhatjuk a szabadságnak, a felfedezésnek, valami újnak a lehetőségét, amelyet a tenger iránti vágyakozás hív életre. Ha elkészült a természetből merített kiegészítőkkel gazdagított környezet, akkor csak a barátok hiányoznak, hogy minden a kikapcsolódásról, feltöltődésről szóljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!