Otthon

2017.04.10. 20:30

Tervezés a konyhában

Dunaújváros - A finom étkezések, a jó baráti vagy családi beszélgetések, a hétköznapi pillanatok színtere gyakorta a konyhánk.

Olvasó

Az élettel teli otthon nyomot hagy rajta, így nem mindegy, hogy a rendelkezésünkre álló hellyel hogyan gazdálkodunk. Átgondolt tervezéssel olyan élettérré válik konyhánk, ahová jó belépni, és amit magunkénak érezhetünk - mondja Szőke Péter asztalos szakértőnk. A jó konyha egyrészt tágas, másrészt ötvöződik benne a praktikusság és az esztétikus megjelenés. Egyre népszerűbb a minimálstílus, színes frontokkal párosítva.

A konyha legnagyobb igénybevételnek kitett felülete a munkalap. A stílusos külsőt és funkcionalitást szem előtt tartva szakértőnk azt tanácsolja, hogy matt felületű, világosabb árnyalatú munkalapot válasszunk. A sötét, fényes felületen a morzsa, por azonnal meglátszik. A használat során megkopott, esetleg megkarcolódott részekbe beleragadt zsírt és más szennyeződést rendkívül nehéz eltávolítani. A kézreálló elrendezésnek, a jól használhatóságnak és a szép megjelenésnek köszönhetően sokan kedvelik a beépíthető háztartási gépeket. Emellett sokan igénylik az átlátható belső tárolók és rendezők (például fedőtároló) kialakítását.

Álomkonyhánknak csak a pénztárcánk szab határt, hiszen a konyhatrendek is évente megújulnak. Olyan megoldások közül választhatunk, mint az érintésre nyíló ajtó, rejtett fogantyúk vagy a rejtett LED világítás. A jó konyha akár 20-25 évig teheti könnyebbé a mindennapokat. Kérjünk szakértő segítséget, hiszen a rosszul kialakított konyha később sok bosszúságot okozhat, ami megfoszt minket a konyhában töltött idő élményétől.

Szőke Péter, HETI TIPP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!