Otthon

2017.07.20. 06:50

Milyen PS4 konzolok közül választhatok vásárlás előtt?

Ha mostanában töröd a fejed PS4 konzol vásárlásán és szétnéztél már az interneten vagy üzletekben, elég nagy kavarodást tudnak okozni a különféle kinézetű, elnevezésű és árban is eltérő PS4 variációk.

Miért van a piacon annyi PlayStation 4 konzol és mi a különbség közöttük? Erre próbálok ma ebben a cikkben választ adni, hogy segítsek kiválasztani a számodra leginkább ideális PS4-et.

Anno a PlayStation 4 megjelenése nagy port kavart, egy szuper új generációs konzol, viszont az új generációs grafikával rendelkező játékok nagyon lassan jöttek ki rá. Ennek már több éve, azóta egész szép számban léteznek már ilyen játékok. Majd jött egy feljavított példány a normál PS4-ből, aminek már fizikai gombjai voltak és 500GB helyett dupla, azaz 1TB tárhellyel rendelkezett.

2016-ban a PS4 Slim híre ahogy felreppent, nem sokra rá piacra is került. Új forma jellemezte, lekerekített sarkok és kisebb test. Alapjában véve a kevesebb fogyasztást, új formát és újfajta hűtést leszámítva nem sok újdonsággal rendelkezett, sőt még az optikai hangkimenetet is lehagyták róla. Az alap PS4-től egy fikarcnyival sem erősebb. Lényegében egy designváltás. Ehhez kapcsolódóan picit újabb kontrollert is kapott, mely minimálisan tér el a normáltól. A LED fény már a touch pad tetején is világít egy pici sávban, valamint a gombok enyhén más árnyalatúak lettek. Továbbá a PS4 kamera és a füles is új design verziót kapott. Ez a PS4 modell hivatott a régit cserélni a polcokról. Viszont még a régi változatok is fellelhetők az üzletekben. Tehát eddig akármelyiket választod, ugyanazt az erőt kapod.

2016. végén viszont megjelent egy még újabb, nagyobb modell, mely a Slim designt követi, de attól magasabb és nagyobb kiterjedésű. Ez pedig nem más, mint a PlayStation 4 PRO. De hogy miben másabb a PS4 PRO, mint testvérei? Magasabb órajelű memóriát, processzort és videóvezérlőt kapott, így a PS4 játékok már magasabb felbontásban és/vagy több FPS-el képesek rajta futni. A PlayStation VR-ról nem is beszélve, mely szintén szebb megjelenítésre képes a PS4 PRO-t támogató játékok esetén. Amit érdemes tudni, hogy minden játék fut PS4 PRO-n és a korábbi PS4 konzolvariációkon is, de PRO esetén ha arra külön felkészítik a játékot, azok kihasználva annak többlet erejét, nagyobb felbontású textúrákat és FullHD-tól magasabb felbontású játékot eredményezhet, arról nem is beszélve, hogy 4K-ra is képes felskálázni a játékokat, ha nem is natívan ebben a felbontásban futtatja őket.

Ez alapján kell eldöntened, hogy melyik PlayStation 4 konzol a neked való, majd azt választanod. Ha még mindig bizonytalan vagy, kérdezz meg egy szakértő üzletet, például a Konzolok Szervizét, ahol bármikor szívesen állnak rendelkezésedre és segítenek a helyes döntés meghozásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!