Otthon

2017.05.22. 20:05

Ötletes és érdekes virágültetők a hagyományos cserép helyett

Bármennyire jó érzés otthonunk falai között feltöltődni, a természet, a friss levegő, a szabadság érzését semmi sem helyettesítheti.

Benedeczki-Varga Krisztina

A kert tökéletes terepet nyújt arra, hogy fantáziánkat szabadjára engedjük, és látványos megoldásokkal tegyük izgalmassá a területet. A szépen gondozott kert alapja a rendszeresen nyírt, üde zöld gyep. Bár a hosszan elterülő dús pázsitnak is megvan
a maga szépsége, egy kis képzelőerővel ezeket az egybefüggő zöldeket tarka kis növényszigetekkel tehetjük lenyűgözővé.

A színpompás virágok minden udvart élettel, ragyogással töltenek meg, ám virágültetőnek a hagyományos kaspók helyett kutakodjunk otthonunk eldugott szegleteiben vagy a lomtalanításra szánt tárgyak között. Ha cseppet sem szokványos megoldásokkal szeretnénk, hogy kertünk kitűnjön a szomszéd udvarok közül, lássuk meg a lehetőséget a régi kocsikerékben, farekeszekben vagy hordókban. A kidobásra ítélt régi bakancs, a gyerek kitörött kerekű dömpere, egy régi komód vagy a rozsdás bicikli, az elsőre talán furcsának tűnő elképzeléssel és néhány virágbokorral teljesen új szerepben tündökölhet. A fantázia igazi kincs, mellyel képesek vagyunk meglátni a haszontalannak tűnő dolgokban is a lehetőséget és a szépet. Bármilyen tárgyat is válasszunk az ültetésre, ügyeljünk arra, hogy ne csak szemrevaló, hanem a növény igényeit (elegendő hely a virágföldnek, megfelelő öntözhetőség, napfény stb.) is figyelembe vevő helyet kapjon, hiszen így lesz hosszú időn keresztül kertünk különleges dísze.

A lakás bármely helyiségéből inspirálódhatunk, hiszen csak rajtunk múlik, melyik tárgyat helyezzük új környezetbe. Népszerű gyűjtőhely a konyha, ahol a csészétől kezdve a tésztaszűrőn át a teáskannáig bármit használhatunk. Egyre többen kedvelik a színes kannákba ültetett virágokat, melyek vidám színeikkel bájos hangulatot csempésznek a kertbe.

Az udvari szerszámos sufniba is érdemes bekukkantani, hátha ott lapul a sarokban egy öreg talicska, kidobásra váró gumicsizma vagy a strapabíró vasvödör, amelyek csak arra várnak, hogy egy kis festékkel és kreativitással feljavítsuk őket. Biztosra vehetjük, hogy az utcában elhaladók tekintetét azonnal magával ragadja majd dekoratív udvarunk, hiszen
az ízlésesen berendezett kert mindig gyönyörködtet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!