22°
21°
10°

Nagyanyáink ötletei – A régi tippek ma is beválnak a konyhán

A közösségi oldalakon az egyik legnépszerűbb megosztanivaló a konyhai kis okos. Úgy tűnik, eleink tippjei megunhatatlanok.

Hogyan süssünk húst, hogy ne ugorjon össze, de meg is puhuljon? Hogyan tisztítsunk vöröshagymát, hogy közben ne sírjunk tele négy zsebkendőt? Ugye, a kedves olvasó is találkozott már ilyen tippekkel a konyhában? Bármennyire modern is korunk, ezeket az ötleteket ma is előszeretettel osztják meg egymással a háziasszonyok. Lehet akárhány kütyünk , a citrom és a szódabikarbóna mindenhatóságára még ma is megesküdnénk.

Összegyűjtöttünk néhány gasztropraktikát mi is. Ha már szódabikarbóna, akkor tegyünk belőle a zöld színű zöldségek (brokkoli, borsó, spárga, spenót) főzővizébe egy késhegynyit, hogy a kellemes színt megőrizzük. A tej forralásakor az edényt mindig öblítsük ki hideg vízzel először, majd a peremét kenjük be vékonyan körbe vajjal, így biztosan nem fog kifutni.

A tojásfehérje felverése sokszor gond, főleg, ha már több napos a tojás. Ám ha csipet sót és gyűszűnyi vizet öntünk hozzá, garantáltan jó kemény lesz az eredmény.

A biztonságra is vigyázzunk: forró edényt, tepsit sose fogjunk meg vizes ronggyal, mert a hirtelen hő gőzt fejleszt és sérüléseket okoz! A fedőt pedig mindig magunk felé húzzuk le az edényről, így elkerülhetjük, hogy a kitörő gőz az arcunkba csapjon. A citromhéjat se dobjuk ki! Mielőtt felvágva használjuk, reszeljük le és a héjat keverjük el porcukorral! Jól záródó üvegcsében hónapokig is eláll, sokáig felhasználhatjuk.


Legolvasottabb

1
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
2
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
3
Baleset történt a Vasmű úton!
4
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
5
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
Október 23.
A szabadságért és függetlenségért újra és újra meg kell küzdeni
vérszomjas teremtmény / 17 perce
Ez az aligátor cápát eszik (videó)
Eddig Georgia szárazföldi területein találkoztak hasonló jelenséggel, az új kutatásban azonban Georgia és Florida parti részein is találtak cápaevő hüllőket.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
Bűnmegelőzés / 27 perce
Fegyveresek a nagyáruházban! Határvadászokat is toboroznak ezekben az órákban!
Pekarek János
Baleset / 1 órája
Megvadult ló ugrott le a budai Várból, nem élte túl a zuhanást
Adatvédelem / 1 órája
40 milliós bírságot kaptak a magyarországi szcientológusok
borzongás újra és újra / 1 órája
Tarolt a tinihorror (videó)
nem piskóta / 1 órája
Ha New Yorkban jár, újra ehet a 260 ezer forintos bagelből (videó)
fájó őszinteség / 2 órája
Dakota Johnson az igazira vár