11°
15°

Meghitt otthont varázsolni

Dunaújváros - Már csak néhány nap, és kigyúlnak a karácsonyfák fényei, hogy ragyogásukkal megkoronázzák az ünnepi hangulatot. December 6-ai számunkban arra kértük önöket, osszák meg velünk, hogyan készülnek az ünnepekre, milyen díszbe öltöztetik otthonukat.

KÉZZEL KÉSZÍTETT

A Horváth család számára a karácsonyra való készülődés már az adventi időszakban elkezdődik. Igyekszünk ilyenkor nemcsak az otthonunkat szépíteni, ajándékokat vásárolni, hanem valóban kicsit egymásra és magunkra is jobban odafigyelni – meséli Zsófi. A rohanó hétköznapok mellett néha nehéz, de nekünk lényeges, hogy ne csak külsőségekkel készüljünk az év legszebb ünnepére. A karácsonyi dekorációból nem hiányozhatnak azok az állandó kiegészítők (ajtódísz, mécses, karácsonyi csengő), amelyekhez valamilyen kedves emlék fűzi a családot.

Az ezüst és fehér együttese néhány természetes zölddel igazi karácsonyi varázsvilágba repít Fotó: Zsedrovits Enikő

Zsófi fontosnak tartja, hogy kislányuk úgy élje meg az ünnepet és készülődést, ami a szeretetről, az együttlétről szóljon, és ne csak a rohanásról vagy az ajándék nagyságáról. Amióta a kis Laura is bevonható a karácsonyi dekorálásba, Zsófi gyakran vele együtt készít egy-egy új darabot. Nagyon szeretem az egyszerű, letisztult, természetes anyagokból készült díszeket. Lehet, hogy ezek nem annyira tökéletesek, de ezektől lesz igazán hangulatos, igazi családi fészek az otthonunk.

A PIROS ÉS ARANYPOMPÁJA

A Sárdi család otthonában nem az aktuális trend köszön vissza, hanem gyermekkorunk karácsonyi dekorációi, annak minden ragyogásával és illatával. Elkészül az adventi koszorú és naptár, majd pedig a nappali és az étkező ölti fel ünnepi ruháját, ahol a család a legtöbb időt tölti. A dekorációban a hagyományos arany, piros színekkel találkozunk. Az idei évben az egyszerűséget és tisztaságot árasztó fehér is bekerült Csilla karácsonyi palettájába.

A bensőséges családi hangulatot tovább fokozza a kerti fácska csillogása és a melegséget árasztó hintaszék

A dekoráció legmeghatározóbb része a gipszkartonból készült látványkandalló, amely a párkányon elhelyezett ünnepi figurákkal és girlandokkal romantikus melegséget áraszt. Az asztaldísz funkcióját egy egész fácska tölti be, aminek kopasz ágai a led fények játékával és a saját készítésű díszekkel kelnek életre. A lépcsőfeljáró két oldalán végigfutó zöldek és színes gömbök fokozzák az ünnepi varázst. És, hogy mit jelent Csilla számára a karácsony?

A kandalló felett elhelyezett mécsesek fénye a karácsonyi mintás textilekkel kiegészítve kifinomult és családi együttlétre hívogató légkört teremt

A legszebb ünnepet jelenti! Azt az ünnepet, amit minden évben úgy várok, mint egy kisgyerek! Magával ragad a megfoghatatlan varázsával, melegségével, meghittségével, a szeretet és összetartozás érzésével. Olyan élményekkel, amire szükségünk van”.

TERMÉSZETES ELEGANCIA

Letisztult vonalak és finomság. Az első gondolatok, amelyeket a Németh család otthona és a karácsonyi dekoráció együttese tükröz. Az ünnepi díszítést minden évben a fiatal anyuka Netta készíti, aki évről évre megpróbál valami újat csempészni a karácsonyi hangulatba. Ez a csipet plusz idén egy kis vintage romantika, amelynek bája remekül illik az otthon stílusához. Az ünnepi készülődés az ajándékok begyűjtésével, a közös baráti mézeskalácssütésekkel és a díszítéssel kezdődik.

A leghangsúlyosabb dekorációt otthonunk főbb pontjai a bejárati ajtó, a kandalló és az étkezőasztal kapja. Ezeket saját magam szeretem elkészíteni, de akad egy két darab, amit készen veszek, mert elcsábulok – mondja Netta. A tiszta fehér és a természetet megidéző barna összhangja barátságos légkört teremt. A kandallóban ropogó valódi tűz melegsége, a párkányon elhelyezett fényes gyertyák, a mikulás zoknik látványa és a hatalmas kanapé meghitt családi beszélgetésekre csábít.

A kézzel készített kiscsizmákat még személyesebbé tehetjük, ha a családtagok nevével, vagy azok kezdőbetűivel díszítjük az anyagot

Az étkező dekorációjának fő színe a fehér, mivel Netta szerint ez örök, és bármivel jól kombinálható. Így lesz otthonuk az a hely, ahol az ünnep látványa mindig új, de az érzések és a pillanatok ugyanazok: melegség, szeretet és együttlét.
Élje meg mindenki úgy a készülődés és az ünnep pillanatait, amitől mi magunk örömtelinek érezzük, s ne úgy, ahogy mások szerint szebb vagy jobb lenne.


Legolvasottabb

1
Téglával dobta meg a motorost!
2
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
3
Két autó karambolozott Dunaújváros külvárosában
4
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
5
Baleset történt a Vasmű úton!
rendőrök és bűnözők alkalmazzák
Ököljog lépett életbe Kijevben
móka és kacagás / 18 perce
Kiállítás kizárólag kutyáknak? Létezik! (videó)
És talán még jobban is fest, mint néhány átlagos múzeum.
Gyász
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott, Számunkra te sosem leszel halott, Örökké élni fogsz, mint a csillagok."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VÖRÖS LÁSZLÓNÉ* *szül. Milics Anna a volt fonoda dolgozója* életének 69. évében örökre megpihent. Temetése 2017. október 26-án 13 órakor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. A gyászoló család
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott, Számunkra te sosem leszel halott, Örökké élni fogsz, mint a csillagok."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VÖRÖS LÁSZLÓNÉ* *szül. Milics Anna a volt fonoda dolgozója* életének 69. évében örökre megpihent. Temetése 2017. október 26-án 13 órakor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. A gyászoló család
Mélyen megrendülve adjuk hírül, hogy *TÓTH ATTILÁNÉ* *szül. Róka Zsuzsanna* életének 65. évében elhunyt. A dunaújvárosi köztemetőben kísérjük utolsó útjára szűk családi körben 2017. október 27-én 15 órakor. A gyászoló család
/"Ha emlegettek, köztetek leszek, de fáj, ha látom könnyetek, Ha rám gondoltok mosolyogjatok, mert én már Istennél vagyok."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *PÁL BALÁZS* 88 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 27-én 10 órakor lesz a dunaújvárosi római katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
ékszerek / 19 perce
Az ötvös, aki viselhető szobrokat készít
Nagyvenyimen emléktáblát avattak / 24 perce
A hősöknek állított emléket a község
Pekarek János
Tradíció és innováció / 27 perce
Több kategóriában adnak át díjakat a magyar operett napján
egészség / 51 perce
Antibiotikumot szed? Néhány dolgot tudnia kell
babák / 1 órája
Gólyahír: velük gyarapodott Dunaújváros a napokban
DH
patikában is kapható / 1 órája
Megérkezett az influenza elleni oltás a háziorvosokhoz