Otthon

2016.12.05. 17:30

Karácsonyi ötletkörkép - hangulatosabbá tehetjük környezetünket

Dunaújváros - Hihetetlen, de megint elröppent egy év a fejünk fölött. Bár a hóesés még várat magára, reméljük, az időjárás nem okoz csalódást, és szenteste hófedte ablakpárkányokból csodálhatjuk majd a város ünnepi fényeit.

Varga Krisztina

Az adventi időszak legszebb része számomra az, amikor olyan ízek, illatok, színek és csillogás hatja át az otthonok falait, amelyek megszépítik a fagyos téli napokat. Ha eddig még nem kezdtük el, itt az ideje, hogy otthonunk is felvegye ünnepi ruháját.

Ha körbenézek a rokonok, barátok, ismerősök körében, azt tapasztalom, sokan egyre jobban igénylik, hogy a boltban vásárolt tucat termékek helyett saját készítésű díszekkel ékesítsék fájukat. Az így elkészített darabok nemcsak az otthonok stílusához illeszkednek jobban, hanem egy meghitt családi program is lehet.

Ünnepi karácsonyi ajtódísszel köszönthetjük vendégeinket Fotó: Zsedrovits Enikő

De mit is keressünk a kreatív boltok kínálatában, ha trendi és egyben könnyen használható alapanyagokkal szeretnénk dolgozni? Kreatív szakértőnk szerint a csipke és a kötött bevonatok nagy népszerűségnek örvendenek, különösen az adventi koszorúk készítése kapcsán. Azok, akik a klasszikus kerek forma helyett valami újjal próbálkoznának, dobozokba vagy tálakba is elkészíthetik karácsonyi kompozíciójukat, amik mutatós díszei lesznek az ünnepi asztalnak.

Ablakunkban jól mutat, ha a cserepet télen tobozokkal, ágakkal és téli manókkal díszítjük fel  Fotó: Zsedrovits Enikő

Rögtön vonzza a tekintetet bármely tárgy, amit a megszokott funkciójától eltérően használunk. Üvegpohár, váza vagy befőttesüveg? Teljesen mindegy, a lényeg, hogy átlátszó legyen. Pici, színes gömbökből, ezüsttel vagy arannyal befújt fenyőággal tarkítva mutatós díszt készíthetünk. A karácsonyi mintás szalagok mellett kedvelt dekorelemek a fából készült, Boldog karácsonyt, Xmas, vagy Kellemes ünnepeket feliratok. Bátran válogassunk a klasszikus hóember, csillag, rénszarvas, csengettyű, angyal, jégcsap között, hiszen csillámokkal, gyöngyökkel, csipkével vagy fonallal ezeket is különlegessé tehetjük. A termésekkel, szárított narancs- és citromkarikákkal tarkított kosárkákat havas hatású tobozokkal is gazdagíthatjuk.

A dekoráláshoz sok szép kellék közül kedvünkre válogathatunk

A kreatív boltok széles választékának köszönhetően bármit megvalósíthatunk, egy a lényeg: hagyjuk, hogy a karácsony szelleme elérjen a szívünkhöz. Éljük meg a készülődés minden mozzanatát. Engedjük, hogy a kétéves gyerekünk össze-vissza mázolja az üres műanyag gömböt, amiből mi egy szépen dekorált, csillámokkal megszórt gömbfüzér díszt álmodtunk meg. Hogy miért? Mert az a szivárványszínű gömbcsoda nemcsak a fa legszebb dísze lesz, hanem hangulatokkal és érzésekkel teletöltött emlék, amelyre öt vagy tíz év múlva is pontosan úgy emlékszünk, mint most.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!