hungarocell alappal

2018.04.30. 09:00

Öltöztessük otthonunkat tavaszi pompába

A kellemes tavaszi idő nemcsak a kerti munkához, hanem egy kis DIY (csináld magad) kreatívkodáshoz is meghozza az ember kedvét. Ahogy a természet megújul, mi is egyre inkább késztetést érzünk arra, hogy otthonunkat is valami frissel, valami újjal üdítsük fel. A tavasz mi másról szólhat, mint a színek változatosságáról, a virágmintákról és a lágy pasztell színekről a nagy népszerűségnek örvendő vintage stílussal karöltve – mesél Nagy Viktória kreatív szakértő.

Benedeczki-Varga Krisztina

A hungarocell figurákat könnyű felhelyezni bármilyen felületre, így nemcsak otthonunk, hanem az iskola, óvoda vidám dísze is lehet Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A technikák és alapanyagok sokasága olyan szabadságot ad, amellyel bármilyen elképzelésünket megvalósíthatjuk. Azok számára, akik gyors és könnyen elkészíthető, ám annál látványosabb dekorációval szeretnék feldobni otthonukat, az egyik legjobb alapanyag a hungarocell. Ez egy rendkívül egyszerűen használható alapanyag, ugyanakkor érdemes néhány alapszabályt betartani a munka során ahhoz, hogy a végeredmény valóban szép legyen. Aki hosszú távon szeretne hungarocellből alkotni érdemes beruházniuk egy speciálisan erre a célra alkalmas hungarocell vágót. Ez azért különleges, mert a vágóeszköz megmelegíti a fémszálakat, aminek eredményeképpen szép, egyenletes és sima felületet tudunk kivágni, legyen szó bármilyen formáról. Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor felrajzoljuk a kivágni kívánt mintát, és a késsel ügyetlenkedve barázdás, durva felület lesz a végeredmény.

A hungarocell figurákat könnyű felhelyezni bármilyen felületre, így nemcsak otthonunk, hanem az iskola,
óvoda vidám dísze is lehet Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A hungarocell is többféle méretben kapható, ám Viktória azt tanácsolja, kreatív munkához a legideálisabb a 2 cm-es vastagságú lap, mivel kevésbé könnyen törik, mint 1 cm-es társa. Miután felrajzoltuk és kivágtuk a megálmodott mintát (betű, virágforma, katica, csiga, hogy csak néhányat említsünk a legkedveltebb tavaszi formákból), azonnal nekiláthatunk a festésnek.

Nem mindegy milyen festéket és ragasztót választunk

Ügyeljünk arra, hogy minden esetben vizes alapú festéket válasszunk, mert az oldószeres azonnal megmarja a felületet – tanácsolja a szakértő. A hungarocell felület festésére jó választás az akril festék, ám a színek szélesebb palettáját kínálják az akril bútorfestékek, amelyekben a vintage világához közelebb álló árnyalatokkal is dolgozhatunk.

A hungarocell figurákat könnyű felhelyezni bármilyen felületre, így nemcsak otthonunk, hanem az iskola,
óvoda vidám dísze is lehet Fotó: Zsedrovits Enikő

Ha a megszáradt felületre még egyéb dekorációt, például szalagot, kisebb fa motívumokat, gyöngyöket stb. szeretnénk felhelyezni, a ragasztóválasztásnál is vizes alap legyen fő szempont. Sokan kedvelik a ragasztópisztolyt, ami nagyon megkönnyíti a kreatív munkát, ám bánjunk vele körültekintően, mert a meleg ragasztópöttyök is megmarhatják a felületet, és lyukat égethet addigi munkánkban. Ezzel az alapanyaggal tehát igazán mutatós tavaszi dekorációkat készíthetünk bel- és kültérre egyaránt. Egy kis kreatív munka pedig a sikerélmény mellett pihentető perceket is szerez.

Egy kis kreativitással olyan balkonládánk lehet, ahol egész évben színpompás virágok örvendeztetnek
meg minket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!