Otthon

2017.02.20. 15:01

Frissüljön fel saját fürdőszobájában

Dunaújváros - Az egészséges életmód, a betegségek megelőzése, a test és lélek vitalitásának megőrzése egyre elterjedtebbé válik. A mindennapi feladatok, határidők, a teljesítőképesség határainak túllépése folyamatos nyomást, stresszt helyez az emberekre. Mindeközben vágyunk egy olyan helyre, ahol kiengedhetjük a feszültséget, és megújulhatunk.

Benedeczki-Varga Krisztina

A kényeztető spa hangulat már nemcsak a wellness-szállodákban elérhető érzés. Néhány praktikával és berendezéssel saját otthonunkba is elhozhatjuk akár a török fürdők világát. Mindegy, hogy kisebb vagy tágasabb fürdőszobával rendelkezünk pihentető környezetet bármekkora helyiségben teremthetünk.

A stressz okozta betegségek megelőzésére a kikapcsolódás és a regenerálódás a legjobb gyógymód. Egyre népszerűbbé válnak a wellness-berendezések, amelyek ma már sokak számára elérhetőek. Az otthoni spa egyik eleme a hidromasszázs fürdőkád vagy zuhanykabin beépítése, ami a megfelelő erősségű masszázssugarakkal ellazít és oldja a megfeszült izmokat. A masszázs-technológián alapuló eszközökön kívül a tágasabb fürdőszobákban az infraszauna és/vagy a gőzkabin is fokozhatja a wellnesslégkört.

Fontos, hogy olyan kellemes ingerek érjenek minket a fürdőszobában, amelyek felpezsdítik érzékszerveinket, hiszen reggel itt kezdődik a napunk, és este ugyanitt fejeződik be Fotó: a szerző felvétele

A kikapcsolódásra szánt minőségi időre szükségünk van, hogy ellensúlyozzuk a rohanó mindennapok nyomását. Ezek a berendezések nemcsak a testre, de a szellemre is jótékonyan hatnak, ráadásul látványban is modern megjelenést kölcsönöznek a helyiség összképének. Az egészségmegőrzés, az innovatív technológia és a design együttes találkozását képviselik ezek az otthoni élményelemek.

Az ellazulást, regenerálódást a természet inspirálta anyagok, színek remekül segítik. A kék és zöld árnyalatait kombináljuk barna vagy homokszínű kiegészítőkkel, mert ezek a színek nemcsak a testünket, de lelkünket is nyugalommal töltik fel. Kerüljük a zsúfoltság érzését, nyomasztóan hat, ha minden fürdőszobai kellék rendszertelenül itt-ott hányódik a helyiségben.

A kellemes, puha tapintású törülközők, az illatgyertyák, növények együttesen árasztják azt a harmóniát, amely segít ellazulni Fotó: Shutterstock

Használjunk kosarakat, fonott tárolókat, amelyek dekoratívak és helytakarékosak. A "rend a lelke mindennek" elv alapján sokkal jobban érezzük majd magunkat, ha egy könnyen átlátható fürdőszobába lépünk be.

Fontos, hogy minden érzékszervünkre gondoljunk, ha feltöltődni szeretnénk. A fürdősók, illóolajok finom illata ellazítja a testet. A halk zene megtisztítja a gondolatokat. A felüdüléshez a természettel való kapcsolat nélkülözhetetlen, amit megteremthetünk, ha virágos növényeket, bambuszokat, kavicsokat, kagylókat helyezünk el a kád szélén, polcon vagy egy külön kisasztalon.

Legyen egy külön szertartás az esti ellazulás, amikor elengedhetjük az aznapi stresszt, relaxálhatunk, és befelé fordulva önmagunkra figyelhetünk, amivel megtaláljuk a megnyugvást Fotó: Shutterstock

Szánjunk időt magunkra, használjuk ki az illatos fürdősók, gyertyák erejét és merítsünk vitalitást a természet kincseiből, hiszen a feltöltődés és a kényeztetés mindenkinek jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!